Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németországban nem tudok...

Németországban nem tudok kivenni lakást?

Figyelt kérdés
Németországban valóban nem tudom kivenni lakást addig míg nem tudok felmutatni egy minimum 3 hónapos munkaviszonyt igazoló papírt?

aug. 18. 16:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem létezne erre valamiféle megoldás akkor nem léphetne be az ország területére új munkavallalo mert nem kap albérletet?
aug. 18. 17:21
 2/22 anonim ***** válasza:
79%

"nem léphetne be az ország területére új munkavallalo mert nem kap albérletet?"

Az albérleten kívül van millió módja a lakhatásnak. Egyébként sem azt írta, hogy nem lehet belépni (WTF, nincs is határ szinte), hanem azt, hogy legyen szerzödésed, akkor állnak szóba hosszútávon. Itt inkább években gondolkodnak albérletnél.

aug. 18. 17:24
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

Millió módja van, de nyilván ez a legelterjedtebb, legnagyobb számban létező. Lehet munkásszállón, lehet rokonoknál, de hát na.

aug. 18. 17:39
 4/22 anonim ***** válasza:
80%

Az ország területére beléphet mindenki, aki nincs kitiltva egyéb jogi okokból. A tartózkodásnak nem feltétele egy lakás bérlete.

Némeországban a lakástulajdonosok csak olyannak adják ki a lakást, akinél biztosított, hogy fizet, mert nem akarnak ráfizetni. Egy jogi eljárás évekig húzodik, addig nem jutna a pénzéhez más esetekben.

Lakni meg nem csak bérelt lakásban lehet, vannak egyéb lehetöségek is, csak kevésbé kényelmesek, meg azok sem ingyen.

aug. 18. 17:45
 5/22 anonim ***** válasza:
61%

#4 gondolom nekem szólt, nem magadnak. :)

Szokott lenni olyan, hogy "Wohnen auf Zeit", ez a kulcsszó. Ez nem albérlet, hanem mondjuk egy házibácsi/néni adja kia a szobáját, ezek 1-töl pár hónapig terjedö (tehát nem tartós) bérletek.

Pl. idénymunkások ilyenbe szoktak bemenni.

Ez lehet egy opció, ha az ember kimegy keresni, aztán ha bejön valami minka, akkor lehet elkezdeni keresni tartós albérletet.

aug. 18. 17:58
 6/22 anonim ***** válasza:
28%
De.ennélkül is ki lehet venni.
aug. 18. 18:20
 7/22 anonim ***** válasza:
37%
6 tapasztaltál ilyet?
aug. 18. 18:30
 8/22 anonim ***** válasza:
5-ös: gondolom, töröltek egy választ, azért csúszott el a sorszám
aug. 18. 18:39
 9/22 anonim ***** válasza:
8 lehet, bár nem emlékszem, hogy lett volna olyan megtorlandó ´valasz elöttem, de mindegy. Értettük egymást.
aug. 18. 18:57
 10/22 anonim ***** válasza:
Rendben van szerintem is, csak néha zavaró, ha választ törölnek és megcsúsznak a számok. Jobb lenne szerintem, ha a sorszám megmaradna "törölt válasz" megjegyzéssel. De erröl nem én döntök, szóval ez van.
aug. 18. 19:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!