Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németországban nem tudok...

Németországban nem tudok kivenni lakást?

Figyelt kérdés
Németországban valóban nem tudom kivenni lakást addig míg nem tudok felmutatni egy minimum 3 hónapos munkaviszonyt igazoló papírt?

aug. 18. 16:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
8%
Olyan értelmetlen dolog lakást kivenni, mint egyetemistaként albérletbe menni. Csak égeted a pénzt feleslegesen. Én amikor Németországban dolgoztam egyből azzal kezdtem, hogy vásároltam hitel és tehermentesen egy családi házat, így nem füstöltem el feleslegesen havi x ezer eurót, a házak ára pedig az évek folytán emelkedett. Amikor továbbálltam akkor közel 3-szoros áron adtam el, tehát nem csak a bérleti díjat spóroltam meg de befektetésnek is tökéletes volt.
aug. 18. 19:02
 12/22 anonim ***** válasza:
29%
11-es: és HONNAN VOLT annyi pénzed, amiböl ott tudsz egy házat venni? Az még egész eldugott kis faluban is, és elég rossz állapotban is legalább 400-500 ezer Euró!
aug. 18. 19:12
 13/22 anonim ***** válasza:
49%

"400-500 ezer Euró!"

Baromság. Ennyiért újat építtetsz.

Mucsa helyen rossz akár 100 alatt is van, városban 150-300, amit te írsz, az már valami nagyobb kúria lehet 500-ért.

Nyilván van millióért is, de nem az az általános.

aug. 18. 19:20
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként a vásárlás kb. úgy megy, hitelre, hogy bekérnek 6 h´ra visszamenöleg számlakivonatot, és a jöveedelem alapján van egy felsö limit.

Kb. 2400 euró nettónálk ez olyan 320 ezer.

Kell némi önrész, 20-40 ezer, majd a banknak be kell adni a papírokat, aki majd megfitymálgatja, hogy vállalja-e a kockázatot, mert itt maga a ház a fedezet, nem kell szülö+nagyszülö háza meg még a kutyól is fedezetnek, mint magyarországon.

aug. 18. 19:24
 15/22 anonim ***** válasza:
37%
13-as. Némerországban élek egy 3000 fös faluban, itt 400 ezer alatt semmit nem tudsz venni! Ne hazudozz összevissza!
aug. 18. 20:16
 16/22 anonim ***** válasza:

Ki lehet venni.

Nagyobb kaució, kezes és előre kifizetés is játszik.

aug. 18. 20:58
 17/22 anonim ***** válasza:
40%

15 te ne hazudozz össze-vissza te senkiházi.

Hogy jössz te ahhoz, hogy vádaskodj, te földnélkülipraht!

Nyilván neked délbajoroszágnál tovább nem látsz, de osztod az észt a semmiböl.

198 ezer, város, ahol a Jägermeister készül:

[link]

Ezalatt is van, de ki akar fachwerket.

200 ezerért sorház:

[link]

220 ezer családi:

[link]

145 ezer 28 km-re egy kisebb városban:

[link]

385 ezerért kis szerencsével új ugyanott:

[link]

Akkor ki is hazudik?

aug. 18. 21:00
 18/22 anonim ***** válasza:
15# és én is németországabn élek sajátban tizenéve, idén hitelmentes. Szóval erre se verd magad.
aug. 18. 21:03
 19/22 anonim ***** válasza:

Bérbeadótól függ.

Elméletileg tudsz kivenni lakást, ha valaki kiadja.

Hitelt fixen csak 3 hónap munkaviszony után kapsz.

aug. 18. 21:22
 20/22 anonim ***** válasza:
61%

"Bérbeadótól függ."

Igen, de te nem lennél bizalmatlan? Szerintem a többségük is az.

Én 15 éve úgy tudtam kezdeni, hogy voltak már kint haverjaim, és amikor kiüldtek projektre, akkor náluk kivettem egy szobát, egy 3 szobás lakásban csináltak WG-t, a tulaj meg mivel bennük már bízott, csak szólni kellett, hogy "jön egy haver az üres szobába, mennyivel fizessünk többet rezsire?".

Aztán onnan tudtam keresgélni, de elég esélytelennek tünt, akkor kezdödött az egyetem, és vagy horror ára volt, vagy én voltam a 30., vagy már elkelt.

Egyszer aztán ugyanabban a házban amiben laktunk, felszabadult egy tetötéri lakás jó áron, akkor tudtam szólni a tulajnak, kivenném azonnal.

aug. 18. 22:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!