Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért érdemes a munkáltatóknak...

Miért érdemes a munkáltatóknak szép kártyát adni a dolgozónak mint odaadni azt az összeget inkább a dolgozónak? Mert úgy tudom hogy azon is van adóteher , vagy sem?

Figyelt kérdés

tegnap 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Van rajta adóteher, de kedvezőbb az adózása, mintha bérként adná. Te is jobban jársz így és ő is.
tegnap 11:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A ssaját példánkat tudom megosztani.

Nálunk 400ezres keretből 235.410-et kapsz, ha bérként fizetik ki.

Szép kártyán meg 312.500-at.

Nálunk szabadon lehet választani a kettő közül.

tegnap 11:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is lehet választani hogy milyen formában kérjük, de szép kártyán jobb az adózása és magasabb így a nettó összeg. Mivel annyira nem nagy összegről van szó és el tudom költeni, ezért ezt szoktam választani.
tegnap 11:54
 4/6 A kérdező kommentje:

2# köszi!

2# Akkor lehet olyan is hogy nem kérek a kártyámra egyáltalán fizetést, csak a szép kártyámra?

ma 09:53
 5/6 anonim ***** válasza:
#4 - Nem, mert a Szép-kártya kedvezményes adózásnak van egy éves kerete, azt hiszem 450ezer Ft.
ma 09:54
 6/6 A kérdező kommentje:
5# akkor 1hónapban max csak 37.500 lehet
ma 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!