Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Béren kívüli juttatásra...

Béren kívüli juttatásra mekkora az adóteher?

Figyelt kérdés
Abban az esetben ha készpénzben kérem.
2022. jan. 20. 20:35
 1/6 anonim ***** válasza:
20%

Elég nagy.

Úgy tudom, ott 1,7-es a szorzó.

A szép kártyának a legkisebb az adózása.Most bevezetik,hogy boltban is eltudd költeni.

2022. jan. 20. 20:37
 2/6 anonim ***** válasza:

A készpénz bérként adózik.

Bruttó 100.000 Ft-ból megkapsz nettó 66.500 Ft-ot.

(0,665-el szorozd be a bruttó összeget)

2022. jan. 20. 20:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Én is így értelmeztem, de akkor a SZÉP kártyának nem sok létjogosultsága lenne.

Ha készpénzben kéred akkor 66 500at kapsz bruttó 100 ezerrel számolva.

A SZÉP kártya 28%-os adózású tehát 72 ezret kapsz kézhez...ez évi szinten olyan 20 ezer különbözetet jelent a maximális adható keretet figyelembe véve. Cserébe meg nem sok helyen fogadták el főleg amikor átjárás sem volt a zsebek között..

2022. jan. 20. 20:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem úgy van, hogy először lejön belőle valamennyi és ez a maradék csapódik a bruttóhoz, amiből lejön a 33,5%? Ezt sose tudtam megérteni.
2022. jan. 20. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Azzal egy munkavállalónak nem szükséges foglalkoznia, hogy mennyi járulékot fizet a bruttóján felül a munkaadója, az őt nem érinti.

Például az említett bruttó 100.000 Ft-ra rájön 13% járulék (így jön létre a szuperbruttó). Ahhoz, hogy te kézhez kapj nettó 66.500-at, a munkaadód 113.000-ret "ad ki".

2022. jan. 20. 21:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Tehát a járulékokkal ne foglalkozz, neked a bruttód adózik, azt nézd, gondolom bruttóban adta meg a céged, azért kérdezed (egyes cégeknél nettó cafeteria van, nem bruttó, de azért a többségnél bruttó van).

Nem nagy a különbség, jól látod.

De azért évek alatt összeadódik, ha tudod mire költeni a SZÉP kártyát, érdemes, főleg hogy most lehet élelmiszerre február-május, akkoe megfontolandó.

2022. jan. 20. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!