Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy lesz a szép kártya...

Hogy lesz a szép kártya adózása bruttóban ha egy szép kártya lesz?

Figyelt kérdés

Én igazságtalan dolognak tartom hogy össze vonták a OTP Szép kártya zsebeket! Mivel régebben eltérő adózási rendszer volt mint három külön zsebre. Példaként aki vendéglátasra kérte annak több adót kellett fizetni mint szálláshelyre stb.

2022 év

Bruttóban

Szálláshely 225000FT/év

Adóteher 28%

Bruttó 24000/hó

Nettó 18750/hó

Vendéglátás 150000FT/év

Adóteher 28%

Bruttó 16000/hó

Nettó 12500/hó

Szabadidő 75000

Adóteher 28%

Bruttó 3000/hó

Nettó 2344/hó

Példa okáért aki vendéglátasra kérte még év elején az bármelyik boltban feltudta használni viszont aki szabadidőre az is ugyan ezt tudta vele tenni. Így jobban megérte a vendéglátásra kérni év elején.

Most nem tudjuk előre hogy mennyi az 1 éves bruttó amibe az összevont kártyára adni fognak. Így egybe. Például 225000FT/ bruttó vagy csak 75000FT bruttó.

Illetve most például ha szálláshelyre kértem volna év elején akkor az összevont zsebek miatt az jobb lett volna mivel nagyobb összeget lehetet volna kérni. Mert arra nagyobb összeget is adnak. De ha az idei évben ha nem adnak ilyen nagy összeget és a tavalyi szabadidő zseb éves bruttó bérét adják meg kicsivel többet nyilván attól függ mennyi a minimálbér akkor idén jobb lesz ha nem is szép kártyára hanem készpénzre kérem.

Jól elveszi a kormány azt is ami eddig jól működött.

Ha lehet kérek értelmes mondatokat szeretnék a kérdéseimre.

2023. jan. 14. 00:34
 1/3 A kérdező kommentje:
Bocsi tavalyi évet akartam írni.
2023. jan. 14. 00:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A 28%-os adokulcs tovabbra is el, ugyanugy evi brutto 450 ezer forintos osszegig, mind eddig a harom zseb eseteben osszesen.

Ha jol ertem a kerdesed masik fele arra iranyul, hogy vajon a te munkaltatod konkretan mennyi osszeget fog adni a szep kartyadra. Azt javaslom, errol a munkaltatodnal erdeklodj.

2023. jan. 14. 00:45
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Így van, a kormány ezzel kivételesen jót tett, adózásilag semmi sem változott. Itt inkább az a probléma, hogy a te céged ezt szarul kezeli le.
2023. jan. 14. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!