Mi történik ha késve fizetem be a TB-t?
Július 12.-ig kellene befizetnem a júniusra szóló tb-t, viszont kb. 6 nappal tudom utána. (Eddig még nem késtem el vele 1x sem)
Csinál ilyenkor valamit a NAV, vagy csak a törvényben lévő taj kártya érvénytelenítés van kb. 50 ezer ft tartozás után?
"Csinál ilyenkor valamit a NAV, vagy csak a törvényben lévő taj kártya érvénytelenítés van kb. 50 ezer ft tartozás után?"
6 havi járulékösszeg felhalmozása esetén érvénytelenítik a TAJ-számod, és válik fizetőssé az orvosi ellátás. Jelenleg havi 8.400 forintról beszélünk, tehát ahhoz 50.400 forint tartozást fel kell halmozni.
Ha közelítesz felé és láthatóan nem fizeted rendszeresen a járulékot, akkor írásban jelez feléd a NAV, hogy bibi lesz, ha...
"Tapasztalatom szerint már 13-án küldik a levelet, hogy kéne fizetni."
Ez érdekes tapasztalat, mivel 13-án még fogalma nincs a NAV-nak, hogy Te 12-én már befizetted, vagy sem. Általában 6-8 nap, mire a folyószámlán felkönyvelődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!