Mi történik, ha a nagyjából 12500 forint elmaradt TB-met, csak jövő hónapban fizetem ki?
Figyelt kérdés
Nagyjából 12500 forint TB-t kellene kifizetnem, mivel munkát kerestem és lejárt. Most jött meg az első havi fizetésem és mivel nem voltam egy egész hónapot, nem valami vaskos az összeg. Ha most kifizetem a TB-met, akkor nagyjából 5000 forintom maradna egy egész hónapra, ami nem valami sok, ezért érdekelne, hogy mi történik, ha csak következő hónapban fizetem ki? Persze, ha valami rossz történik akkor, akkor kifizetném most.2022. márc. 12. 13:35
1/1 anonim válasza:
Ha már annyi járuléktartozást felhalmoztál, hogy a TAJ-számod érvénytelenítették, akkor addig nem lesz a TAJ-számod érvényes, amíg a teljes tartozást utolsó fillérig ki nem fizeted. Ilyenkor a következő hónapig várnod kell vele, és az időben ki nem egyenlített részre késedelmi pótlékot számolnak majd fel.
Ha nem halmoztál fel annyi tartozást, hogy a TAJ-számod érvénytelenítették volna, akkor az időben ki nem egyenlített részre késedelmi pótlékot számolnak majd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!