Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha 2 éve kb. Nem fizetem a...

Ha 2 éve kb. Nem fizetem a tb-m akkor mi törtenik?

Figyelt kérdés
Szóval még két éve fél évre munkanelkuli lettem. Majd bejelentettek. Ezt jeleztem a navnal, de mindig par honapos idoszakokra bevoltam jelnetve, majd megint nem lett munka.. majd elkezdtem az egyetemet. Most errr mar nagyon sok kamat rajohetett, vagy nem? Valakivel volt mar ilyen? (Jovoheten megyek ezt intezni, de addig jo lenne ezt megtudni )
2020. márc. 2. 14:42
 1/6 anonim ***** válasza:
13%

Összesen két év amikor egyáltalán nem fizettél TB-t?

5 éven belül évül el, tehát most még behajtják. Kérj részletfizetést!

2020. márc. 2. 15:00
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
Ha az egyetemet nappalin csinálod, akkor ő általuk rendezett ám a tb-d.
2020. márc. 2. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Plusz mikor megszűnt a munkaviszonyod, utána se kell egy ideig fizetni - ahány napig a munkaviszony tartott, de max 45 napig. Tehát ha dolgoztál legalább másfél hónapig, utána másfél hónapig nem is kellett fizetned. Szóval talán annyira nem is vészes a tartozásod, a kamat meg valszeg egészen elhanyagolható.
2020. márc. 2. 15:16
 4/6 anonim ***** válasza:
A kamat nem lesz durva, mert a jegybanki alapkamathoz van kötve, ami a béka segge alatt van évek óta.
2020. márc. 2. 21:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Kicsit összevissza volt a munka. volt hogy 4 honapig, aztán 4 hónapig nem bejelentett, majd bejelentett megint 3 hónapig, majd ismét pár hónapig nem, és utána jött a nappali egyetem igen.
2020. márc. 2. 23:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Azokra az időszakokra, amikor fizetési kötelezettséged lett volna, be kellett volna jelentkezned egy formanyomtatványon a járulék fizetésére az adóhatóságnál (egészségügyi szolgáltatási járulék).

A bejelentkezés alapján írják elő a fizetendőt, amiről értesítést is küldenek.

Ha Te nem jelentkeztél be soha az állások közötti időszakra, amikor fizetned kellett volna, akkor előfordul, hogy nincs is tartozásod, mert elég nehezen lekövethető még általuk is ez a dolog. Az ilyen össze-vissza munkaviszonyra még nincs naprakész rálátásuk, inkább azok jönnek elő, akiknek több éve egyfolytában nincs semmilyen jogviszonyuk (könnyebb kiszűrni).

Én nagyon nem erőltetném, ugyanis, ha lenne tartozásod, valószínűleg már tudnál róla.

Viszont, ha meg akarsz nyugodni, akkor menj be a NAV ügyfélszolgálatára, és kérdezz rá, hogy van-e valamilyen tartozásod. Azt ne firtasd, hogy milyen tartozásra gondolsz, mondd azt, hogy nem ismered a jogszabályokat, lehet, hogy van olyan, amiről nem tudsz, és csak szeretnél tisztán látni.

Ha azt mondják, hogy nem tartanak nyilván tartozást, akkor eddig megúsztad, ne feszegesd tovább a dolgot. :)

Ha NAV nélkül akarod megtudni, akkor azt ügyfélkapun keresztül tudod megnézni. Ha nullás az adófolyószámlád, akkor szintén nincs tartozásod. Ha nincs ügyfélkapud, akkor nyiss egyet és bármikor nézegetheted. :)

2020. márc. 3. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!