Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mernokinformatikus diplomával...

Mernokinformatikus diplomával könnyű munkát kapni ?

Figyelt kérdés
Melyik terület a keresett ? Mennyi a kezdő fizu ezekben a pozícióban nettó?

aug. 28. 09:28
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

Ez attól függ, hogyan végzi el az ember az egyetemet én alapvetően 2 végletet láttam a csoport társaim közül:

1:

Végig puskázva/csalva, beadandókat/zh-kat mással megíratva, pót pót vizsgán imádkozva a 2-esért elcsúszkált diplomáig. A tanulmányok mellet semmit sem csinált és így a végzéskor a papíron kívül semmi értékelhetőt nem tud felmutatni. Ebben az esetben csak egy minimálisan van jobb helyzetben egy bootcampes vagy okjs-hez képest.

2:

Odateszi magát tanul rendesen és nem csúszkál vagy csak minimálisan. A tanulmányok mellet foglalkozik az it-val képzi magát és elmegy minél előbb gyakornoknak(mert tudja, hogy az előírt minimum kb semmit se jelent olyan kevés) ha nagyon tehetséges akkor még versenyeredményt is feltud mutatni. Ebben az esetben jelentősen jobb helyzetben van és a cégek "kapkodnak" utána.

aug. 28. 10:27
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Igazából az 1-es verziójú embereknek nem igazán adnak munkát. Egy okj, tanfolyamok is többet ér, mint a diploma. Lehet, hogy el tudja magát adni valahol, de akkor mégse minden puska volt. Aztán munkahelyen se könnyű bent maradni, még ha el is adta magát. OKJ+ tanfolyam sokkal többet ér, én ezt láttam a munkaerőpiacon.
aug. 28. 14:36
 3/5 anonim ***** válasza:
80%
Akkor kapsz munkát, ha egyetem mellett gyakornok vagy és mire végzel, lesz 1-2 év tapasztalatod. A piac jelenleg telítve van kezdőkkel, miközben a cégeknek tapasztalt programozók kellenek. Valamivel ki kell tűnnöd a tömegből.
aug. 28. 16:56
 4/5 anonim ***** válasza:
21%
A diploma ebben a szakmában semmit se jelent, még 0-n se vagy vele.
aug. 29. 10:32
 5/5 anonim ***** válasza:
80%

Ez a nem kell diploma szöveg igaz volt úgy 2022 végéig de most annyira telített a szakma, hogy egyből a kukában landol az ember CV-je ha nincs Bsc/Bprof diplomája mert annyira el van árasztva van a szakma a mindenféle Okj-s, bootcampes és youtube videók alapján(értsd megnézett kb 3db-ot) "önképző" karrier váltókkal. Pályakezdő/junior szinten legalábbis ez a helyzet....

aug. 29. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!