Ha valaki borítékban kapja a fizetését az hogy tudd hitelt felvenni lakásvásárláshoz?
Hallottam ilyenről, állítólag vannak olyan emberek a legenda szerint,akiket bejelentenek 8 órás minimálbérre (177.000 ft) azt átutalással a számláján megkapja +500-600 ezret kap borítékba minden hónapban.
Az ilyen hogy tudd hitelt felvenni lakásvásárláshoz?
Mert ugye a bank csak azt a havi 177.000 forintot látja.
“ Hát mondjuk aki még havi 600ezret kap feketén, az elég hamar össze tud gyűjteni egy meggyőző önerőt.”
És? Hitelt attól még nem kap, hogy van önereje, max a nav kérdezi meg, honnan van.
Én bérminimumra vagyok bejelentve a saját kfm-be, a kftnek januárban lesz a 3. lezárt adóéve, minden évben bőven 10+ millió nyereséggel. De mivel még nem vettem ki belőle pénzt sose, ezért nem számít jövedelemnek. Jelenleg 8 millió forint lakáshitelt kapnék úgy 25 évre, hogy 35-40 millió önerőm van. 60 millió egy olcsó lakás a környéken, ahol vennék.
Azért 600 ezer nem olyan sok pénz hogy te csak úgy megvegyél kézpénzre egy lakást/házat.
Abból mondjuk félre teszel havi 200 ezret, az 10 év alatt még mindig csak 24 millió(plusz kamat, minusz infláció). Legtöbb városban 30+ millió egy lakás, házról nem is beszélve.
Erederti kérdésre válaszolva, a legtöbb borítékos minimál bérre van bejelentve, valamennyi hitelt kaphatsz talán de az édes kevés lesz bármire is.
Leginkább sehogy, ezért nem szabad elfogadni a szürkefoglalkoztatást. Nomeg a nyugdíj, táppénz, álláskeresési is jóval kevesebb lesz.
Egyébként kétlem, hogy lenne olyan cég, amelyik ennyivel többet ad borítékban, inkább a 177 nettó mellé ad még 100-at borítékban és annyi.
ha valakit órabérben foglalkoztatnak
mondjuk 1700-1800 ft/óra bérben
Rabszolgatörvény van dolgozhatnak 400-420 órát is a munkavállalók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!