Pontosan milyen jövedelem számít bele a táppénzbe?
Veszélyeztett terhesként tartós táppénzen vagyok. Régóta folyamatos munkaviszonyban.
A táppénz kiszámításához az alapot tényleg nem a mostani bruttó bérem, hanem a táppénz kezdetét megelőző 3 hónaptól visszaszámolt 180 nap átlagkeresete adja?
Abban az időszakban többféle módon jött fizetésem. Rendes munkaviszonyból fizetés, emellé még minden hónapban egy megbízási szerződéses munkaviszonyból járó bér, illetve egyszer kaptam egy nagy összegű juttatást a munkahelyemtöl, amit "prémium+munkabér" néven utaltak.
Ezek közül mit vesznek figyelembe a táppénz kiszámításánál?
Köszönöm szépen a válaszod!
A dolgot viszont tovább bonyolítja egy tényező, amiről eddig nem gondoltam, hogy beleszámít: a jelenlegi munkahelyemen február 1. óta vagyok szerződésben (a biztosítási jogviszonyom nem szakadt meg egy napra sem).
Ilyen esetben is visszaszámolják vajon a 3 hónapot, és annak a 3 hónapnak nézik az átlagát, vagy a február óta eltelt 6 hónap átlagát veszik?
"Ha nincs 120, de van legalább 30 napnyi jövedelem, akkor annyi napot számolnak, amennyi ténylegesen van február 1-ig visszamenőleg."
Ha az sincs, akkor marad a szerződés szerinti aktuális bér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!