Elvégeztétek az iskolát, elkezdtetek munkát keresni, és 1 éve nem vettek fel sehova, végül mi lett veletek?
-normalis vegzetteseg (proginfo)
-ertekelheto gyakornoki munka
-juniorkent meg elmegy valami szarrago magyar munkaltato ehberert
-linkedin profilon beallitani, hogy nyitott vagy
-contractorkent amcsi, brit, svajci cegeknek dolgozni.
Kb ez a folyamat. Ha meguszasra jatszol akkor ugy jarsz, hogy a gyik-en potyogtathatod a konnyeidet meg 10 ev mulva is.
Diplomát szereztem, de mivel nem tudok idegen nyelven (és nehézségeim vannak ilyen téren), meg nem is Budapesten élek, hát mehettem betanított munkásnak. Először csak ilyen segédmunkás voltam, utána munkanélküli, utána munkaügyin keresztül tanfolyam, utána már gyárban operátor.
Budapesthez annyi, hogy azért annyira jó nem voltam a szakmában, mert ahhoz is kellett volna idegen nyelven beszélni és saját pénzből kellett volna fentlennem Budapesten. Tehát pl. fél évig keresni junior állásokat.
Szóval, végül lettem operátor, minőségellenőr (de ennél is a darabszám számított és ha olyan "szerencséd" volt,hogy álltál keményen 12 órán át),meg betanított/segédmunkás nyomdában.
Mi a szakmád?
#16: szégyellem, mert ezzel el kellett volna tudni helyezkedni. Csapból is az folyik, hogy ilyen képesítéssel el lehet helyezkedni.
Csak azt felejtik el, hogy:
1: ha vidéki vagy, akkor megszívtad, mert Budapestre kell menni. Ha nincs anyagi támogatásod, akkor önmagadra vagy utalva, a saját pénzedből kell élni Budapesten, ameddig nem találsz munkát. Én speciel csak a helyi főiskolára mehettem, mondván nincs pénz másra. Szóval, ennek fényében már azt se állták, hogy én Budapesten próbáljak elhelyezkedni kezdőként 3-4-5-6 hónap alatt. Sőt, megkaptam, hogy le lehet szállni a magas lóról (amiért Budapesten, a szakmámban akartam volna elhelyezkedni.)
2: ha nehéz az angol, megszívtad. Itt szinte folyékonyan kell tudni. A dokumentációk angolul vannak és talán a munkahelyen a kommunikáció is.Nekem annyira rosszul ment, hogy gimiben a tanár azt mondta, hogy jó, ha a kettes meglesz az érettségin. Ja, pénz kellett volna, magántanár, aki foglalkozott volna velem. De ugye nem volt pénzünk. Én meg megtanultam, hogy s*ggh*lye vagyok ebből a nyelvből, ennyi.
3: ismeretség, ismeretség! Nekem az nem volt, nem igazán barátkoztak velem az évfolyamtársak, elvoltak maguknak. Én nem voltam bulizós, nem voltam kolis. Meg introvertált vagyok, szóval ez is nehezítő körülmény.
#19 ezek mind kifogások, szimplán életképtelen vagy csak egyszerűbb a környezetet okolni a saját szerencsétlenséged miatt.
-2024-ben angolul megtanulni a világ legegyszerűbb dolga, semmi más nem kell hozzá csak leülni és gyakorolni. Milliószámra vannak ingyenes angol tananyagok, tesztek, kvízek és mesterséges intelligencia ami anyanyelvi szinten beszél angolul és kijavít probléma esetén. Még szóban is beszélhetsz vele. Emellett ott van 1000 féle csetalkalmazás ahol írásban vagy szóban beszélhetsz angol anyanyelvű emberekkel. Én sem az iskolapadban tanultam meg angolul, mert egy rakás sz@r volt a gimis tanárom, hanem fogtam a fáradtságot és magántanár nélkül felhúztam a tudásomat olyan szintre, hogy gond nélkül letettem a C1-es nyelvvizsgát.
-Ez a budapesti lokációs történet is ott bukott meg, hogy a legtöbb bp-i telephelyű multi nem is kér állandó bejárást. Nehogy már heti 1-2 alkalom utazás megviseljen, egyébként is rugalmasak ha látják rajtad, hogy jól csinálod a dolgodat és messziről jársz be. Én az első hónap próbaidőmet követően többet nem mentem be a székházba, pedig hivatalosan heti 2 nap áll a szerződésben.
-Ismerettségre pedig semmi szükség a versenyszférában és a multik világában, max állami helyeken vagy fika magyar KKV-nál van szükség rá, egyébként a tudásoddal (amennyiben megfelelő szinten van) bőven tudsz érvényesülni.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!