Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elvégeztétek az iskolát,...

Elvégeztétek az iskolát, elkezdtetek munkát keresni, és 1 éve nem vettek fel sehova, végül mi lett veletek?

Figyelt kérdés
Rendszerüzemeltető OKJ-t végeztem, tavaly októberben tettem le a vizsgát, és akkor kezdtem munkát keresni, sokat járok interjúkra, de sehova nem vesznek fel? Most arról szeretnék érdeklődni, aki hasonló helyzetben van, mint én, végül mi lett veletek?

aug. 17. 11:45
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Van erről egy fórumom is:

[link]

aug. 17. 11:45
 2/21 anonim ***** válasza:
90%
Annó meguntam hogy nincs eredmény, így szakmán kívül helyezkedtem el.
aug. 17. 11:55
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
Én az ország egyik legrosszabb időszakában jártam így 2009-től, semmirekellő szakmával - és 80-as évekből származó gondolkodásával - elküldött anyum dolgozni, 2 év múlva közmunkás lettem, 4 év múlva is csak irodai közfoglalkoztatást kaptam, örökségből elmentem tanulni, elhelyezkedtem kórházi raktári-irodai munkán, majd 2018-ban még tanultam, és most már 19-től két szakma között jó helyen vagyok. De ugyanúgy közalkalmazott vagyok és az állam fizetés botrányos. Szerencse, hogy jó lakhatási helyzetben vagyok és kicsi a rezsi. Csak utóbbi körülmények miatt van jó életem.
aug. 17. 12:19
 4/21 anonim ***** válasza:
90%
A végzettséged nem piacképes. Így számodra két út marad. Vagy piacképes tudást szerzel vagy elmész egy gyárban operátornak (esetleg egy boltba árufeltöltőnek).
aug. 17. 12:35
 5/21 anonim ***** válasza:
86%
Én 2 hónap után ráuntam, hogy nem találok szakmai állást. Ideglenesen elmentem egy csak érettségit + idegennyelv tudást igénylő helyre, amíg nem akadt jobb (ez úgy 10 hónap volt)
aug. 17. 12:55
 6/21 A kérdező kommentje:

#4:

Hogy kezdjek neki a piacképes tudás megszerzésének úgy, hogy már nem járok középiskolában, és nem lett olyan jó az érettségim?

aug. 17. 13:00
 7/21 anonim ***** válasza:
63%
Munkaügyi indít tanfolyamokat. Vagy szüleidet megkéred, hogy fizessék ki egy felnőttoktatás költségét.
aug. 17. 13:04
 8/21 anonim ***** válasza:
24%
Az lett velem, hogy nem ilyen értéktelen selejt végzettséget csináltam gimi után, hanem mérnökinfó BSc-t, diplomázást követően 2 héten belül elhelyezkedtem (úgy hogy több cégtől is kaptam ajánlatot) 850 000 havi fizuért, most 1,5 éves tapasztalattal teljes home officeból keresek havi 1,1 milliót átlagosan 2-3 óra napi munkával Big Data Platform Engineerként.
aug. 17. 13:28
 9/21 anonim ***** válasza:
86%
A munkaügyi is ilyen semmit nem érő, pl. számítógépes alapokat tanító tanfolyamokat indít, már ha indít.
aug. 17. 13:50
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősnek valami hasonló végzettsége van, nem tudom pontosan, de szakközepes infó. Vidéki. Akart továbbtanulni, de abból végül nem lett semmi.

Volt több munkája szakmán kívül, végül elment gyárba dolgozni, és amikor ott megüresedett egy rendszergazdai állás, kapun belül sikerült átkérnie magát az irodára. Ezzel most elégedett, vidéken ennél jobb nem nagyon lesz.

Amúgy az érettségi jegyek javíthatóak utólag, a legtöbbször lehet duplázni is, ami azt jelenti, hogy két tárgyat írsz újra és csak azok a százalékok számítanak a felvételinél. Nyilván nincs ingyen.

aug. 17. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!