Melyik országban fogtok élni ha elvégeztétek az iskolát?
Figyelt kérdés
2023. okt. 16. 21:13
1/7 anonim válasza:
Magyarországon.
Tudom, készültek olyan riportok, én is láttam, hogy bementek egy gimibe, és ott felsorolták a diákok, hogy Anglia, Amerika, Svédország, Hollandia stb.
A riporter ott szörnyűlködött, hogy hát ki marad itthon, jaj nekünk. Azt persze elfelejtette megkérdezni az ábrándozó gyerekektől, hogy oké, Svédország. Beszélsz te svédül? Van piacképes szakmád? Azért valljuk be, hogy a legtöbb ilyen diáknak a bilibe lóg a keze, és egyáltalán nem reális célok ezek.
2/7 anonim válasza:
Jaj persze, a diákok még nem tudják, hogy egyes országokba vízum is kell, meg máshova is legalább folyékony nyelvtudás és jó önéletrajz, hogy valami nívósabb munkára felvegyenek, de lehet az sem lesz messze olyan jó (a fizetésen kívül), mint amilyenekre Magyarországon esélyük van. Azért nem véletlen, hogy sokan mégis Magyarországon maradnak, akkor is, ha szidják.
3/7 anonim válasza:
A sulit 20 eve vegeztem el, nem terveztem külföldet de 17 eve csak Bajororszägban elek...
4/7 anonim válasza:
Ha befejezem az egyetemet visszaköltözök Magyarországra, sőt, lehet előbb is, cserediákként.
Azért jöttem el, mert otthon nincs ilyen szak.
5/7 anonim válasza:
4# nagyon értelmes lehet, ha 18 év alatt nem volt képes megtanulni annak az országnak a nyelvét, ahol él, és egy rakat pénze elmegy a tolmácsolásokra meg a fordításokra, meg mindent drágábban kap meg, ha magyarul tudó szerelöt/fodrászt bármit keres, ezek pont az ilyen hülyékböl élnek. Azért a legtöbbünknek nem az a célja, hogy minimálbéres kulimunkát végezzen élete végéig.
6/7 anonim válasza:
Természetesen abban fogok adót is fizetni, amelyik finanszírozta az iskoláimat.
7/7 anonim válasza:
Nekem a szüleim finanszírozták az iskoláimat az adózott jövedelmükböl, minden cuccot anyámék vettek, nem az állam. Az iskolákat is a befizetett adókból tartják fent. Ahogyan végeztem, rá egy évre elmentem Magyarországról, ez 28 éve volt. Eredetileg nem így terveztem, de a nyugati lehetöségekhez képest semmi esélyem nem volt a szakmai fejlödésre, egy percig sem bántam meg, hogy így döntöttem, mert nem igazán a pénz motivált.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!