A csapon is az folyik, hogy a fiatalok kimennek külföldre. Miért, és hogyan kivitelezik?
Keresnek munkát, megkapják, a munkáltató segít a kiköltözés megszervezésében.
(Akik kimentek az ismerőseim közül azoknál így ment)
Miért? Jobbnak ítélik meg az életminőséget, és/vagy aggasztja őket a hazai politikai berendezkedés alakulása (posztfeudális, posztkommunista diktatúra kiépülése).
"munkáltató segít a kiköltözés megszervezésében."
Ilyen csak menedzseri vagy senior munkakörökben van.
Sokan vendéglátásban dolgoznak kint, jár szállás és ellátás is.
"Miért"
En azert, mert jobb eletem van kulfoldon, mint Magyarorszagon volt.
"és hogyan kivitelezik?"
Jelentkeztem allasra, felvettek, inteztek/fizettek a koltozesem.
Miért? Mert összességében jobban élnek, többet tudnak félre tenni, mint itthon.
Hogyan? Először is beszélnek idegen nyelven és jelentkeznek valahova, ahova kimennek, ha felvették őket.
Én IT területen dolgozom, itt minden komolyabb cég a SIRVA-val van szerződve relocation szolgáltatást illetően:
Legutóbbi váltásomnál intéztek minden papírmunkát (beleértve pl. az adóbevallásomat mindkét országban arra az évre), szállítottak mindent ajtótól ajtóig (kocsit, bútorokat beleértve), kaptam egy bútorozott lakást 2 hónapra, segítettek albérletet keresni (konkrétan jött velem egy ember minden lakáshoz, amit megnéztem, fordított, tanácsot adott, átnézte a bérleti szerződést stb.) és fizettek minden költséget. Ha családdal mentem volna, akkor ők is megkapták volna ugyanezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!