Jogos a hatalmas penzjutalom az olimpiai sportoloknak majd az ermeseknek az eletjaradek pluszban?
5. Helyezet (szoval nem ermes) 15M Ft penzjutalmat kap az aranyermes m3g 50M Ft es 35 eveskoratol ermenkent 350k ft-ot elete vegeig. Meg az edzője is kap.
Ez hogy lehet. Hogy lehet hogy ez nem zavarja senki szemet. Ezek az emberek főállású sportolok fizetesert sportolnak. Leguen valami penz jutalom eremert vagy akar nyugdijpotlas mikor elerik a korhatart de 35 eveskortol!
Nem érmenként kapják az életjáradékot, az független az érmek számától. Az egyszeri jutalmat kapják érmenként, illetve helyezésenként.
Engem amúgy nem zavar, nagyobb hülyeségekre ennél sokkal több pénz elmegy.
Amit megpróbáltál megfogalmazni az annyira nem zavar, mint a helyesírásod.
Én nem sajnálom tőlük, sok sportoló erre tette fel a fiatal éveit és nehogy azt hidd, hogy minden sportban milliókat keresnek, teljesítmény nélkül mint pl. a labdarugdosók...
Ezek a sportolók az egész élteüket erre áldozzák fel. Nem élnek rendesen, nem járnak bulikba, nincs gyerek és fiatalkoruk. Mindenben megkötéseik vannak.
Nem vagyok olimpikon, de élspkrtokó igen, és tapasztalatból mondom, hogy aki erre elhatározza magát, és elfogadja, hogy nem él rendes életet a maga és a nemzete sikeréért, dicsőségéért, az megérdemli a jutalmat.
Azzal nem értek egyet, hogy pl telefont kapnak az olimpiának a résztvevői, és az ehhez hasonlókat feleslegesnek tartom, de a pénzjutalom szerintem igazságos, nekik amugyis ez lényegében a szakmájuk.
Jogos igen, hiszen nekik ez a munkájuk, ami rengeteg lemondással jár. Azért na, a 350 ezer forint igazából pont semmire nem elég a mai világban, az összes visszavonult sportoló mellette ugyanúgy dolgozik edzőként, segítőként abban a környezetben.
#7 A telefont a Samsungtól kapták, ők az olimpia szponzorai, nekik ez reklám.
Szerintem igen.
Ha belegondolsz az állami rendszerbe kényszerülve felteszik az életüket és az egészségüket arra, hogy érmet nyerjenek. Van jó esetben 10-15 évük egy-egy sportágban, hogy megalapozzák az egész életüket. Aki nem üti meg a szintet, az ott áll majd 35-40 évesen pénz nélkül és keresheti a lehetőségeket valami teljesen másban.
Szerintem ezzel a részével nincs gond. Engem sokkal inkább zavar, ami pl. a fociban megy, ahol a nulla teljesítményért szakítanak óriási pénzeket. Ráadásul állami szinten is horribilis összegek folynak el így, nem csak a magántőke pénze pörög benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!