Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan mondjak fel probáltam...

Elod3 kérdése:

Hogyan mondjak fel probáltam viszont a fonokom kártéritést akart kérni még mindig ott dolgozom?

Figyelt kérdés

#munka #felmondás #diákmunka #felmondás diák ként
aug. 6. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Milyen kártérítést kér? Mi van a szerződésben? Azt kell először megnézni, mert annak kötelezettségeit vállaltad és írtad alá.
aug. 6. 18:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Határozott idejű a szerződésed?
aug. 6. 19:42
 3/8 A kérdező kommentje:
a szerződésemben nincs benne hogy meddig leszek ott viszont diák munkás vagyok pontosabban (EFO)-s
aug. 6. 23:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Efonal bármikor következmény nélkül 'felmondhatsz', nincs is szerződés. Ha napi bejelentes, egyszerűen holnaptól nem jelent be. Ha téged akár rlkuldeni, ugyanígy masnaptol elkuldhet. Milyen munka ez?
aug. 7. 01:54
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

Igen, mindig ott dolgozol és a főnököd kártérítést akar kérni.

Bemész és felmondasz.

Tanulj meg kérdést kiírni... No meg megfelelő kategóriába rakni.

aug. 7. 02:57
 6/8 A kérdező kommentje:
sajnálom nem vagyok jártas itt, csak nem tudtam hol kérjek segítséget.
aug. 7. 09:03
 7/8 anonim ***** válasza:

EFO = egyszerűsített foglalkoztatás (napi bejelentés, alkalmi munka néven is ismert)

Nem hagyományos értelemben vett munkaviszony, nincs írásbeli szerződéskötési kötelezettség, és nincs vele kapcsolatban semmiféle felmondási kötelezettség. Ma jelzed, hogy holnaptól nem mész dolgozni, és nem mész. Ennyi.

A munkáltató "holnaptól" nem jelent be a NAV-hoz, mint EFO foglalkoztatott. Ezzel a jogviszonyod véget is ér.

A foglalkoztatással kapcsolatban semmiféle kártérítési igénnyel nem állhat elő a munkáltató. Kártérítési igénye akkor lehet, ha bizonyíthatóan kárt okoztál neki. Például beleverted a kalapácsot mérgedben az üvegajtóba. Ez teljesen független attól, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztat, ha hasonló jellegű kárt okoztál neki, akkor kártérítési kötelezettséged fennáll.

Ha egy ismeretlen szaladna bele az autójával a cég irodaházába, a szitu akkor is hasonló lenne, pedig nem is dolgozik ott az "ismeretlen".

Látja a főnököd, hogy tájékozatlan vagy, és megpróbál átverni. Ne hagyd magad...

aug. 7. 16:38
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ nagyon sokat segített!
aug. 7. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!