Külföldi utazás során, ha a VÁM - on, átvizsgálás során, gyakorlatilag helyreállíthatatlan károkat szenved a gépjárművem, de kiderül, hogy vétlen vagyok, jogos - e, hogy ott hagynak a ronccsal ? Élhetek jogos - behajtható kárigénnyel ?
2.
Nem, - ez csak egy elvi kérdés, - NAGYON szétszedték (mondjuk) a kocsimat és miután semmit nem találtak, vihetem a karosszériáshoz és egyéb helyekre és a saját költségemen összerakathatom a (mondjuk) vadonatúj autómat és semmi kártérítést nem kapok, arról nem beszélve, hogy mekkora értékvesztés.
Nem feszítővágóról beszélek, hanem letépett burkolatokról, szétvágott katalizátorról - üzemanyagtartályról - pótkerékről, meg ki tudja még miket néznek ilyenkor meg.
Ismétlem, velem ilyen nem történt meg, de mi lenne akkor, vagy mi történik azzal, aki ilyen helyzetbe kerül?
A biztosítás ilyenre nem fizet.
"mi történik azzal, aki ilyen helyzetbe kerül?"
Semmi, mert nem kerül senki ilyen heyzetbe.
A VÁM - os végzi a dolgát, az időmet senki sem fizeti meg, ezt ha tetszik, ha nem, de le kell nyelni, - a VÁM - os viszont nem autószerelő, csak igyekszik felderíteni, hogy a járműben van-e illegális (csempész) árú.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy ha "tiszta" volt a kocsi, akkor ki fizeti a cehhet, amivel mondjuk nem teljesen megnyugtatóan, de kompenzálják a kocsiban esett kárt. Van erre esetleg valami törvény ?
6.
Lehet, hogy a TV az csak egy MOZI, de többször láttam csutkára szétkapott autókat,, akik nem voltak vétkesek.
Van erre valami paragrafus, vagy mindenki futhat a pénze után ?
6.
A "talán megítélnek valamennyit" az nem túl megnyugtató. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!