Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni az adott...

Mit lehet tenni az adott szituációban?

Figyelt kérdés

Burkoláshoz kölcsön kértem egy eszközt burkolótól ismerős közvetítésével.

(A burkolót egy barátom ismeri, miatta adta kölcsön).

Azonban csak a munkálatok végére került hozzánk, így összesen 3-4 laphoz használtuk.

(Már elkezdtük a konyha burkolását mikor kölcsönkértük).

A munkálatok befejezését követően 1 napon belül vissza lett adva.

Nem jelezte, hogy bármi probléma van vele.

Egy hónap múlva megjelent, hogy a vadiúj eszköze teljesen, javíthatatlanul tönkrement és fizessük ki azonnal.

Mi nem tettük tönkre, ő sem szólt átadáskor, hogy bármi problémát észlelt rajta.

Nem fogom kifizetni az először 32 ezresnek mondott, majd mikor már nekem kellene megfizetni a “kárt” 45 ezer forintot…

Mit lehet tenni ilyenkor? Ő mit tud lépni illetve én mit tudok tenni?

2023. szept. 18. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Nyilván neki kéne bizonyítania, hogy ti nem használtátok rendeltetésszerűen. Papírozni ilyesmit meg ugye minek...
2023. szept. 18. 14:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát ezaz…

Nem tartotta szükségesnek a papírozást…

2023. szept. 18. 14:26
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Neked meg annyi eszed volt, hogy átvetted.
2023. szept. 18. 14:27
 4/5 A kérdező kommentje:

Mivel 3 csempe lett vágva vele nem gondoltam én sem hogy ilyen mesemondóhoz lesz szerencsém.

Átvette, megnézte, innentől kezdve egy hónappal később ne jöjjön nekem a történeteivel…

2023. szept. 18. 14:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Minimum fotó, videó máskor az átadás előtt közvetlen.

Emellett, ha tényleg ti tettétek tönkre, alap dolog, hogy amikor a kölcsön kért dolgot visszakérem helyben lecsekkolom, minden rendben van-e.

Ha nem, akkor megbeszéljük.

Több dolgot adtam másoknak kölcsön és mindig csináltam videót. (jóval több nullás dolgokat pl objektív fényképezőhöz)

Ha valaki barát, azzal normális esetben mindent meg lehet beszélni.

Mindent tudtunk mindig korrekten rendezni.

Nem tudom igazat mondasz-e vagy sem, avagy az illető, de ezt felnőttként kezelni kell.

Emellett, ha bármelyikőtök nem tud/tudna viselkedni, azon is el kell gondolkodni.

2023. szept. 19. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!