Miért van az, hogy nőként az informatikában átlagosan 20-50%-kal kevesebb fizetést kapok?
Környezetemben 10/10 esetre amiről tudok ez szintén igaz.
A munkatapasztalat minden esetben több vagy azonos a női dolgozónál, az iskolázottság is minden esettben nívósabb (BME vs semmi/sima okj) vagy ugyanolyan a női dolgozónál.
Mindig szeretném azt hinni, hogy ez nincs így, de állandóan rácáfol az élet, és sokszor emiatt semmi motivációm nincsen a cégnél maradni.
De az előző munkahelyemen is ez volt, így nem látom értelmét váltani.
Kedves 7-es, mégis ki mondja neked, hogy nem végzem el ugyanúgy a munkát, meg nem akarok dolgozni? Szerintem az iskolai eredményeim is bizonyítják, hogy szorgalmas vagyok. Előző munkahelyemen a mellettem ülő férdi kollégával közös taskjaink voltak, és ameddig én daráltam a feladatokat, addig ő chatelgetett a barátaival. Ő is nagyjából 30%-kkal keresett többet, pedig nem csak 1 év informatikai képzettsége volt.
Kedves 9-es! Nem éri el a fizetésem a hayses kategória alját sem. Az egész probléma megoldását nem más munkahely keresésében látom, mert sok más helyen is fennáll.
Összességében a válaszokon pont az okot látom tükröződni. Ha azt mondom lány vagyok és kevesebbet keresek elkezdtek ferdítéssel, tehetségtelenséggel, lustasággal vádolni. A férfiakkal szemben miért nincsen ez a prekoncepció, miért mondjátok ismeretlenül hogy ők jobban dolgoznak, többet érnek? Bocsánat, de milyen összefüggés van a nem és a szorgalom/tehetség között pláne azok után, hogy papíron be van bizonyítva az ellenkezője?
"Kedves 9-es! Nem éri el a fizetésem a hayses kategória alját sem. Az egész probléma megoldását nem más munkahely keresésében látom, mert sok más helyen is fennáll."
Ilyen mentalitással nem is érdemelsz többet. Minek fizessen egy cég többet a dolgozójának ha az birka módjára alacsony bérért is elvégzi a feladatot? Nekem azért Hays átlag feletti a bérem, mert én ennyiért vagyok hajlandó elvállalni a feladatot, innentől a cég kezében a döntés, hogy igényt tart-e a munkámra (Hint: igen, azt is megadták a legtöbb helyen).
"A férfiakkal szemben miért nincsen ez a prekoncepció, miért mondjátok ismeretlenül hogy ők jobban dolgoznak, többet érnek?"
Aki Hays fizetési sáv alja alatt keres azt egy életképtelen selejtnek tartom függetlenül attól, hogy nő vagy férfi az illető.
Másfél éves munkatapasztalatod is l...sz kategória, el kell áruljam. A Erősen Junior kategóriában vagy még.
Egyetemen tanítottál? Azt mondják aki tudja csinálja... tudod... Nagyon úgy érzem, hogy azt hiszed, az egyetem után neked jár a fizetés. Semmi nem jár ha nem érdemled ki. Az csak egy papír ami seggtörlésre jó. A kollégád valszeg sokkal többet tesz le az asztalra mint te. És ebben nem a munka mennyisége a mérvadó. Lehet 1 óra munka alatt több értéket teremt mint te 8 óra alatt.
Kötve hiszem, hogy azért kapna többet mert férfi. Ezzel csak magadat nyugtatod.
Nem azt várom, hogy csak úgy járjon a fizu az egyetem után. Azt várom, hogy járjon annyi, mint azoknak, akik ugyanannyit tettek le és ugyanúgy dolgoznak a cégnél. Szerintem nem nagy kérés.
De látom mindenki csak belémrúgni kommentál a kérdésem alá.
18
Egyáltalán honnan tudja a fizetését? Már ez gyanús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!