Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire jellemzőek ma a...

Mennyire jellemzőek ma a beragadt bérek? Van más is hasonló cipőben?

Figyelt kérdés

2021. január óta nem emelték a béremet, ami egész egyszerűen 50%-os reálbér csökkenés. Nyugtatgatnak, hogy hamarosan rendezik, de már nem nagyon hiszem el.

Nálatok mi a jellemző, és melyik szektorban?

júl. 31. 10:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
Amúgy a PhD-t nálunk is erőltetik. Én szándékosan nem akarom elvégezni, mert az egyetemen kívül nem sok értelmét látom. Még az MSc-vel is sok helyen túlképzettnek számítok. Inkább BSc-seket, meg technikusokat keresnek jobban. Az időmet, energiámat nem számolva, milliós összeget kellene a tandíjakba befektetnem, ami a valamivel magasabb adjunktusi fizetéssel több mint 10 év alatt jönne vissza. Nem látom értelmét. És akkor is csak egálban vagyok. Én nem vagyok ennyire elkötelzett. Ha lenne jobb lehetőségem, simán váltanék.
júl. 31. 19:45
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

Minden évben kaptam emelést, tavaly 2X is, januárban és decemberben és idén is januárban. Mégis reál értéken angyjából a 2019-2020-as bért kapom, csa ka gond az, hogy akkor is a béka segge alatt volt a fizetésem.

Tavaly év vége felé fűt fát megígértek, hogy rendezik a bért, lesznek ilyen-olyan projektek amelyekben részt kell majd vennem és minden egyes fázis után plusz pénz jár, de semmi nem lett ezekből.

A bér rendezés egy vicc volt, amikor közölték a tavaly decemberi összeget azt hittem csak poénkodnak, annyira szánalmas volt.

Idén mindenképp lépnem kell, csak sajnos a megszokás és a kényelem nálam nagy úr. Ráadásul nem hiszem hogy itt a környéken találnék normális melót, hogy ne kelljen órákat ingáznom vagy több műszakban robotolni.

Talán külföldi meló érné csak meg.

júl. 31. 21:13
 13/14 anonim ***** válasza:
14%
2021es bérem kozel masfelszeresét keresem. Az első olyan évben amikor semmit sem kaptam volna akkor 30 napon belül rég felmondtam volna.
aug. 1. 16:29
 14/14 anonim ***** válasza:
36%
Energiaiparban dolgozom, 2020 óta. Kezdetben a 2020-as minimálbér 2,7-szeresét kerestem, most a jelenlegi 3-szorosát. A fizetésem kb annyival nőtt évente, mint a hivatalos infláció, vagy talán egy picurkát többet. Úgy látom, hogy 20% feletti fizuemelés csak váltással, vagy előléptetéssel érhető el, de nekem jó helyem van itt, így amíg nem változnak a kondíciók és jön az évi kb 15%-os emelés, addig elvagyok.
aug. 1. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!