126/68 - 54 a vérnyomásom... És jellemzően hasonló. Hogyan értékelhető ez (úgy tudom, hogy ha a 'per'érték nem magas vagy inkább alacsony, az jó)?
67 éves vagyok.... Szedek vérnyomáscsökkentőt mert volt infarktusom 12 éve
És persze szedek még koleszterin csökkentőt is többek között
Köszönöm a válaszokat! Nem vagyok nagyon fáradékony (kicsit talán)....de el-dolgozgatok (otthon, nyugdíjas vagyok...csak otthon dolgozom...kert...ilyesmi)
A kíváncsiságom arra vonatkozott volna, hogy a per-érték (diasztolé) alacsony volta...viszonylag magasabb sistolés érték esetén is értelmezhető úgy, hogy az jó dolog...az a legfontosabb (de legalább is kedvező), ha a per-érték (diasztolé) alacsony...mert az esetleg az erek rugalmasságára utal...vagyis magasabb értékről is vissza tud jönni a nyomás alacsonyabb értékre. Pl. az ideálisnak tekintett 120/80 - as értékben a különbség 40...az általam mért 126/68 -esetén 58...(?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!