Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A jelenlegi politikai helyzetb...

A jelenlegi politikai helyzetben érdemes ügyésznek készülve jogot hallgatni?

Figyelt kérdés
És különösebb (pl. családi) kapcsolatok, protekció hiányában, elsőgenerációs értelmiségiként lehetséges bejutni az ügyészségre, majd ott karriert csinálni?

2024. júl. 30. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Külföldön igen, olyan országokban, ahol jogállam van és nem ilyen belterjes maffiatenyészet.
2024. júl. 30. 16:13
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

Az ügyészség független, kérdező!

Az, hogy lesz - e belőled ügyész, az qurva sok mindenen múlik, sokszor teljesen irreális dolgokon és ügyészi hozzáálláson is, de a legkevésbé a politikai helyzeten.

Én civil pályázóként juttottam be az ügyészségre (ügyvédi múlttal) és a harctéri döglött kutyát nem érdekelte a pártállásom.

Az viszont már sokkal jobban érdekelte őket, hogy miket publikáltam a büntetőeljárásjog témában meg milyen ügyeim voltak.

Ja, csak jelzem, hogy ügyészként semmilyen pártnak nem lehetsz a tagja, de már a pályázat beadásakor nyilatkoznod kell erről.

Szóval ne keverd bele a politikát az ügyészi karrierbe, mert nem kell.

szept. 6. 04:34
 3/4 A kérdező kommentje:
#2: Tényleg független? Mert pl. a Simonka Gyuri azt mondta nemrég a telexes interjúban, hogy a titkosszolgálatokkal ellenőrzik az ügyészséget, és hogy valamelyik főügyész minden hétfőn eljár “eligazításra”.
szept. 7. 13:08
 4/4 anonim ***** válasza:
48%

A lóf@sz anyjába Simonka Gyurinak!

Az a seggfej egy bukott politikus, aki mindenkit - köztük a Központi Nyomozó Főügyészséget - megpróbál ócsárolni, így menteni azt a nyüves irháját.

Az ügyészséget Polt Péteren kívül senkinek nincs joga ellenőrizni.

szept. 7. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!