A jelenlegi magyar politikai helyzetben már akár egypártrendszer is lehetne?
Fideszesként nagyon örülnék, ha egypárt rendszer lenne, és a jelenlegi Fidesz lenne az a párt, amelyik irányítaná az országot (demokrácia fújj!), mert teljesen felesleges elkölteni azt a sok pénzt a választásokra és a választásokon induló pártok támogatására, ha azokat olyan emberek irányítják, akikben 0% a szervezőképesség, de Magyarország sajnos demokrácia, és ha az ellenzék összeszedi magát, és a saját sebei nyalogatása helyett elkezdené újraszervezni önmagát a nulláról (például úgy, mint a DK, a Mi Hazánk és a 2RK), akkor esélyük is lenne kormányra kerülni.
Az ellenzék nem azért nem kerül kormányra, mert az ORBÁÁÁN és a FideeeeSZ, hanem azért, mert töketlenek, és mivel leszámítva a három fentebb említettet nincs semmi mondanivalójuk a szavazóiknak. (Legalábbis én nem tudok különbséget tenni az átlagos Momentum, LMP, PM, NP, MSZP, Jobbik stb. szavazói között, és szerintem ők maguk sem tudják, hogy miben különböznek egymástól.
Mint említettem a három ellenzéki párt, amelyik tényleg 0-ról próbálja(próbálta magát felépíteni) a DK, a Mi Hazánk és a 2RK, de a DK valószínűleg soha nem fog hatalomra kerülni Gyurcsány miatt, a Mi Hazánk a náci eszmék miatt, a 2RK pedig... Nos nem tudom, hogy az ellenzéki szavazók már megbocsájtották-e Vonának a 2018 előtti Vonát, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!