Eddig sosem látott válságban a magyar gazdaság mióta forint van. Te mit tennél egy FELELŐS kormány helyében, a jelenlegi helyzetben?

Beismernem hogy tévedtem és Lemondanék.
Bár mondjuk ha én lennék az elnök olyan pénzügyi szigor lenne minden egyes forint mínusz után kb 7 forintot kellene fizetni félmillió hiány után egy év börtön.50 millió hiánynàl munka tábor míg ki nem fizeti családja is segíthet neki.

Ha én saját magam lennék, akkor azzal kezdeném, hogy békét kötnék az EU-val.
Ha Orbán Viktor lennék, valószínűleg találnék egy ellenséget, és azt mondanám: emberek, ez sokkal nagyobb baj, ide nézzetek, ne a forintot figyeljétek!

Több oldalról is meg lehet közelíteni.
1. Külpolitikailag:
Látványos fordulatot hoznék, kibékülnék az EU-val és elfordulnék Oroszországtól. Ezáltal jönnének az EU-s pénzek, illetve a külföldi befektetők valamennyivel lenyugodnának.
A Paks2-vel semmi gondom, csak ne az Oroszok építsék a valaha látott legrosszabb hitelkonstrukcióval mert így semmit nem javul a függetlenségünk energetikailag.
2. Kiadás oldalról: a szavazásban leírt 2. pontot úgy ahogy van megcsinálnám, emellett a megpályázott nemzetközi rendezvényeket lemondanám, újakra nem pályáznék (pl olimpiára se).
És bizonyos területekről pl élsport, vallás stb. megvonnám/nagyon lecsökkenteném az állami támogatásokat, amivel szintén sok pénzt takarítanék meg.
3. Az alapkamatot nem lehet a végtelenségig emelni, de valamennyit azért emelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!