Mennyire komoly az a munkáltató, amelyik állásinterjún a jelentkezőtől kérdezi meg mennyi fizetést szeretne? Miért nem mond ő egy ajánlatot?
"Ő keres munkaerőt, mondja meg mit kínál."
Te keresel munkát, mondd meg mit kívánsz.
Felháborító szerintem is, de látszik, hogy még nem jártál a munkaerőpiacon. Ez ilyen adok-kapok dolog, egy munkavállaló jobban ki van szolgáltatva annak, hogy munkát találjon, mint a munkáltató annak, hogy embert. Ez évek óta bevett szokás, hogy rákérdeznek a bérre több okból is. Igényesebb munkáltató akár azért, hogy felmérje, mennyire tartod magad, mennyire vagy határozott, nagyképű. Kevésbé igényes munkáltató azért, hogy ne kelljen túlfizetnie, ha bemondasz egy alacsonyabb összeget.
Átlag munkavállaló azért szokta kérdezni, mert ha irreálisan magas összeget mondasz (pl. egy takarító keres az országban bruttó 400-at, te meg bemondasz egy bruttó 800-at), akkor nem valószínű, hogy téged választanának, vagy közlik, hogy ennyit nem tudnak megadni, DE ....
Az én munkáltatóm amikor interjúztatott ugyanezt megkérdezte, mondtam egy alacsonyabbat, és közölte, hogy itt azért ettől több a fizetés, és a magasabbat adta. Szóval sosem tudhatod, hogy milyen célból kérdezik, vagy egyáltalán kérdezik-e, de érdemes erre a kérdésre előre felkészülni, ha interjúra mész.
Ilyen helyre ne is jelentkezz, mert ez a tőkebizonytalanságot jelzi, meg azt is, hogy megbecsülve nem leszel!
Majd kapod ami marad vagy azt se...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!