A munkáltató rossz néven veheti, ha 1 nappal előtte lemondom az interjút betegség miatt?
De csak azért nem mentél el, mert köhécseltél és pozitív lett a covid teszted? Más bajod nem is volt?
Szerintem ez nem nyomós indok, és gondolom a munkáltató szerint sem, azért volt lekezelő, és azért nem küldött emailt.
Tuti, hogy offoltak.
Azt kellett volna kérni, hogy legyen online az interjú...
Szerintem csak akkor fognak keresni, ha senki más nem felelt meg az interjúztatottak közül. Ez szomorú, de valahol érthető.
Én tök maradi vagyok, meg kb.akkor voltam állásinterjún utoljára, amikor még internet se volt, ezért eszembe se jutott. De most, hogy mondják, ez jó ötlet, igazán felajánlhatták volna.
Azt viszont ne sajnáld, ha esetleg tényleg emiatt offoltak. Én nem fosok a covidtól, jól viseltem, de azt tapasztaltam, hogy nagyon egyénfüggő. Barátnőm például tök sz@rul mindegyiket. (Többször volt.) Ezért nem szívesen dolgoznék ilyen cégnél, mert ha azt elvárja, hogy betegen menj interjúra, akkor azt is elvárná, hogy betegen járj dolgozni. Nem tartom korrektnek, se a kollégákkal szemben, se a beteg dolgozóval szemben.(Pont azért, mert nem mindenki viseli jól. De egy sima influenza se kellemes.) Szóval ne várja már el, hogy direkt terjesszék. A beteg meg, ha sz@rul van és táppénzre menne, akkor ne húzgálja a száját.
7-essel értek egyet. 2 hete küzdök a coviddal, harmadszor vagyok benne, nekem ez mindig minimum 3 hét szokott lenni. Szóval én nem igazán díjaznám, ha valaki covidosan beülne mellém az irodába. Azon kívül nem várhatja el, hogy betegen interjúzz, már az odaúton is terjesztheted. Ráadásul nem biztos, hogy betegen az ember a legjobb formáját tudja hozni.
Szóval ha emiatt nem vesz fel, akkor szerintem is jobban jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!