Ha 10 perccel tovább maradok majdnem minden nap a munkahelyemen, és van ugye önként vállalt túlórám, akkor azt a 10p-et el tudom számoltatni a munkáltatóval?
Figyelt kérdés
Kollektív szerződésben úgy fogalmaznak hogy minden percel el lehet, de nálunk 15p-től számolnak csak el, ami egyet jelent a fizetetlen fekete túlórával.2023. nov. 7. 15:46
1/10 anonim válasza:
Nem, nem tudod, mert nem vagy olyan helyzetben.
2/10 anonim válasza:
Nem hivatalosan azt csinálnak, amit akarnak.
Hivatalosan minden megkezdett óra teljes órának számít. Perceket, másodperceket nem ismer a bérszámfejtés.
3/10 anonim válasza:
Fekete az lehet, amit kifizetnek, de nem vallják be. Ha nem fizetik ki, nem fekete...
4/10 A kérdező kommentje:
Jó de akkor nem vagyok köteles tovább maradni egy perccel sem.
2023. nov. 7. 19:03
5/10 anonim válasza:
Van róla hivatalos papírod amiben túlórára kérnek? Mert ha nincs akkor önkéntesen maradtál ott azért meg senki se fog fizetni.
6/10 anonim válasza:
Nálunk a túlórát el kell rendelni. Anélkül senkit nem érdekel, hogy mit csinálsz.
7/10 anonim válasza:
"Jó de akkor nem vagyok köteles tovább maradni egy perccel sem."
Nyilván nem, ha nem rendelt el túlórát a munkáltató.
Egyébként a munkaterületen kizárólag a munkáltató engedélyével/hozzájárulásával tartózkodhatsz a munkaidő lejárta után.
8/10 anonim válasza:
10 perc..
Gondolom te soha nem késel egy mp-et se, nem jársz wc-re és egy pillanattal sem tart soha tovább az ebédszüneted.
Legyen már egy kis önkritikád.
9/10 A kérdező kommentje:
De, de ez benne van, hogy ember vagyok, és igen, késni soha nem leszek, sőt mindig hamatabb voltam ott 15-25p-el és volt hogy kezdtem is egyből, de ha én pl. 10ig vállalom a munkát és simán kész lehetnénk addig, nem rajtam múlik, akkor nehogymár kötelező legyen maradni, és igen, fizessék a túlórát mert majdnem mindig 10p de van amikor 30-40, te sem örülnél, neki, ne legyél buta..
nov. 6. 18:55
10/10 anonim válasza:
Hát nekem akkor se fizetgessen 10 perc túlórákat, de cserébe ne szóljon, ha lassabban érek vissza a wc-ről vagy tovább tart az ebédszünet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!