Fizetés hogyan szokott érkezni? Mettől meddig terjedő időszakban?
Első munkahelyem.
Mindig 9-én van fizetés. Viszont én Július 1-én kezdtem dolgozni. Nyilván megkapom azt a pár ledogozott plusz napot is az augusztusi fizetésben, DE utána hogyan fog alakulni?
A szeptemberi fizetésben már az augusztus 9-től szeptember 9-ig ledolgozott napok lesznek? Vagy ugyanúgy hónap első napját veszik figyelembe mindig és így akkor augusztus 1-től szeptember 1-ig?
Első naptól utolsóig számolják bért.
Ha jóli 1-jén kezdték, akkor augusztus 9-én pontosan 1 havi bért fogsz kapni, aztán szeptember 9-én is.
1
Köszönöm, így akkor már világos. Akkor csak az számít hogy előző hónapban mennyi napot dolgoztál le és nem a munkanap dátuma a lényeg. (elseje, másodika stb.)
Az elszamolas mindig a honap elso munkanapjatol az utolsoig szamit, egyszerubben veheted 1tol 31ig.
Az hogy 9.en kapod a bered annak az az oka hogy idobe telik berszamfejteni.
Tehat te egy teljes havi fizetest kapsz majd aug9.en. Mire megkapod mar lesz par ledolgozott napod augusztusban amit aztan szeptemberben kapsz meg.
Rendes bejelentett állásnál hónap elejétől a végéig számít egy munkaidőszaknak, az adott időszakban ledolgozott munkanapok után fogsz fizetést kapni.
A te esetedben nem lesz tört hónap, mert 1.-én kezdtél, ha nem így lenne akkor összes munkanapot a hónapban fogják a ledolgozott munkanapokkal arányosítani.
Az hogy mikor fizet egy cég, cég függő. 10.éig kell fizetni törvény szerint, de vannak cégek akik hónap végén fizetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!