Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri tanárnak menni?

Megéri tanárnak menni?

Figyelt kérdés
Én szeretnék az lenni életem végéig majd az érettségi után…
2024. júl. 15. 20:33
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
57%
Ha ez az álmod, akkor megéri, azt viszont ki kell találni, hogy miből élsz majd meg.
2024. júl. 15. 22:35
 12/30 anonim ***** válasza:
77%

Pénzügyileg már évtizedek óta nem éri meg, ezt kb el kell fogadnod ha a pályát választod.

Ha ez akarsz lenni akkor ettől függetlenül megérhetni neked, ha elhivatott vagy és nem csak egy fellángolás ahogyan jelenleg érzel.

Magánórákkal viheted előbbre magadat, de azért a magántanár élet se fenékig tejfel. Akkor van esélyed klienseket szerezni, ha a tárgyad is olyan, pl matek, kémia, biosz, fizika, nyelvek stb. Plusz 4000Ft per óra soknak tűnhet, de az nulla adózással és nincs benne az esetleges közlekedés, illetve hogy nem fogsz tudni valószínűleg napi 8 órát ténylegesen oktatni.

2024. júl. 16. 00:39
 13/30 anonim ***** válasza:
55%
Én erre mindig azt szoktam mondani, hogy végezz el egy olyan szakot, amire van kereslet, pl. valami mérnökit, és azzal mehetsz óraadónak egyetemre, középsuliba.
2024. júl. 16. 06:20
 14/30 A kérdező kommentje:
Amúgy ez is egy tök jó ötlet amit az utolsó írt
2024. júl. 16. 07:38
 15/30 anonim ***** válasza:
59%

És látod, mégis le lettem pontozva.

Évekig dolgoztam a közoktatásban, egyetemen. Nálunk az oktatók kb. fele nem pedagógiai pályáról érkezett, hanem a versenyszférából. Volt programozó, volt mérnök, volt gazdasági szakújságíró, stb.

És ők nem csak nálunk tanítottak, hanem középiskolákban is.

2024. júl. 16. 07:48
 16/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki csinálta, de én felfelé húztalak a mostani válaszod miatt is
2024. júl. 16. 07:52
 17/30 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem az éri meg, hogy az osztatlan tanárképzés helyett elmész egy STEM Bsc-re (matematika, fizika, kémia, biológia), és ha 3 év után még mindig úgy érzed, hogy a tanítás a te hivatásod, akkor elmész a 2 éves tanárképzőre. De nyitva hagyod a lehetőséget, hogy civil pályán helyezkedhess el jó fizetésért.
2024. júl. 16. 08:02
 18/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2024. júl. 16. 08:11
 19/30 anonim ***** válasza:
0%
16 éven aluliak nem használhatják ezt az oldalt.
2024. júl. 16. 08:29
 20/30 A kérdező kommentje:
19: te normális vagy? Elmúltam már
2024. júl. 16. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!