Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri tanárnak menni?

Megéri tanárnak menni?

Figyelt kérdés
Én szeretnék az lenni életem végéig majd az érettségi után…
2024. júl. 15. 20:33
1 2 3
 1/30 anonim válasza:
82%
Szerintem nem. Én óvodapedagógus vagyok, de van tanàr barátnőm. Nekem se igazán éri meg ennyiért szivatni magam, de a tanároknak hatványozottan rossz. Elvárások, nyomás, kevés fizu, minimális előrelépési lehetőség, cserébe gonoszkodó, pofátlan diákok és undok kollégák, kötözködő szülők és elvárások tömkelege minden fronton.
2024. júl. 15. 20:43
 2/30 anonim ***** válasza:
94%
Egyre jobban nem: a mai fiatal-felhozatalhoz inkább egy őrmester kell, aki kordában tudja őket tartani, mert cserébe ők rendezik le a tanárt...
2024. júl. 15. 20:53
 3/30 anonim ***** válasza:
74%
Csak angoltanárnak. 1 magánóra 4000Ft, számla nélkül. + millió más lehetőség.
2024. júl. 15. 20:55
 4/30 A kérdező kommentje:
Szóval kb engedjem is el ezt az álmom hogy én tanítsak egy iskolában? 😭
2024. júl. 15. 21:17
 5/30 anonim ***** válasza:
91%

Nem feltétlen kell elengedned, mert a pl.: 3# jót írt. Magánoktatásban, magánkorrepen lehet még gondolkodni.

A magániskolák sem egy életbiztosítás sajnos ma már

2024. júl. 15. 21:26
 6/30 anonim ***** válasza:
93%
Miért felnőtt párkapcsolatokba írod? Mondjuk ott is lehet ismerkedni.
2024. júl. 15. 21:29
 7/30 A kérdező kommentje:

Véletlenül így állítottam be lehet vagy esetleg át lett téve ebbe a kategóriába, amit nem igazán értek, hogy miért.

Előző válaszolóknak pedig mindent köszönök szépen, megy a zöld pipa

2024. júl. 15. 21:33
 8/30 anonim ***** válasza:
58%

Vannak elitgimnáziumok, ahol azért van szerintem sikerélménye egy tanárnak. Ott még jó a gyerekanyag, és fegyelmezni is lehet.

A fizetés az egy más téma. Most emeltek nekik, és tudom, hogy nagyon sírnak, de azért a nagy átlaghoz képest jelenleg nem rossz a tanári fizetés. Csak ugye olvassuk nap mint nap a KSH átlagfizetést, ami szerintük nettó 550.000 Ft, és a tanárok soha nem dolgoztak még más területen, így nincs reális képük a valós fizetésekről. Nem, nem keres minden diplomás milla felett, sőt még annyit sem, mint ami a KSH szerint átlag. Inkább a móduszt vagy a mediánt írnák le.

A baj amúgy az a mostani tanári fizetéssel, hogy megint nem sikerült nekik a minimálbérhez rögzíteni, így pár éven belül újra el fog értéktelenedni, és megint mehetnek ki az utcára tüntetni, ha egy kis emelést akarnak kapni.

A közvélemény sajnos nagyon rossz véleménnyel van róluk, köszönhetően a kormány propagandának. Mindenkinek vannak rossz élményei a tanárokról, és erre rá is erősítenek, hiszen a csapból is az folyik, hogy minek akar fizetésemelést, hiszen alig dolgozik. Szerintem egy szép hivatás, és aki jól akarja csinálni, és nincs kiégve, azért az meg is dolgozik a pénzéért. Az más kérdés, hogy sok a rossz tanár.

Válassz egy ritka szakpárt, egy nehezet, és akkor szerintem azért találsz vele jó iskolában állást. Nem értek egyet a nyelvtanárral, szerintem Dunát lehet velük rekeszteni, ráadásul a fiatalok már egyre önállóbban tanulnak nyelvet az IA-tól meg a youtube-ról. Mindkét gyerekem folyékonyan beszél angolul, és soha nem jártak magántanárhoz, és szerintem az iskolai nyelvtanítás sem valami nagy ász.

Én egy matek-kémia, vagy matek-fizika szakpárt mondanék, és azért azzal magántanítványokat is bőven találsz.

Az azért biztos, hogy nem árt, ha keresel magadnak egy jól kereső férjet.

2024. júl. 15. 21:47
 9/30 anonim ***** válasza:
89%
elmész "utazó" tanárnak.. nem tudom mi a neve pontosan, kb olyan mint a privát tanár. Főleg beteg gyerekekhez szokták őket hívni 8-10e/óradíjban.
2024. júl. 15. 21:54
 10/30 anonim ***** válasza:
67%

Attól függ,hogy hol.

Állami szférában nem.

Magánszférában, szabadúszóként már igen.

2024. júl. 15. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!