Megéri tanárnak menni?
Nem feltétlen kell elengedned, mert a pl.: 3# jót írt. Magánoktatásban, magánkorrepen lehet még gondolkodni.
A magániskolák sem egy életbiztosítás sajnos ma már
Véletlenül így állítottam be lehet vagy esetleg át lett téve ebbe a kategóriába, amit nem igazán értek, hogy miért.
Előző válaszolóknak pedig mindent köszönök szépen, megy a zöld pipa
Vannak elitgimnáziumok, ahol azért van szerintem sikerélménye egy tanárnak. Ott még jó a gyerekanyag, és fegyelmezni is lehet.
A fizetés az egy más téma. Most emeltek nekik, és tudom, hogy nagyon sírnak, de azért a nagy átlaghoz képest jelenleg nem rossz a tanári fizetés. Csak ugye olvassuk nap mint nap a KSH átlagfizetést, ami szerintük nettó 550.000 Ft, és a tanárok soha nem dolgoztak még más területen, így nincs reális képük a valós fizetésekről. Nem, nem keres minden diplomás milla felett, sőt még annyit sem, mint ami a KSH szerint átlag. Inkább a móduszt vagy a mediánt írnák le.
A baj amúgy az a mostani tanári fizetéssel, hogy megint nem sikerült nekik a minimálbérhez rögzíteni, így pár éven belül újra el fog értéktelenedni, és megint mehetnek ki az utcára tüntetni, ha egy kis emelést akarnak kapni.
A közvélemény sajnos nagyon rossz véleménnyel van róluk, köszönhetően a kormány propagandának. Mindenkinek vannak rossz élményei a tanárokról, és erre rá is erősítenek, hiszen a csapból is az folyik, hogy minek akar fizetésemelést, hiszen alig dolgozik. Szerintem egy szép hivatás, és aki jól akarja csinálni, és nincs kiégve, azért az meg is dolgozik a pénzéért. Az más kérdés, hogy sok a rossz tanár.
Válassz egy ritka szakpárt, egy nehezet, és akkor szerintem azért találsz vele jó iskolában állást. Nem értek egyet a nyelvtanárral, szerintem Dunát lehet velük rekeszteni, ráadásul a fiatalok már egyre önállóbban tanulnak nyelvet az IA-tól meg a youtube-ról. Mindkét gyerekem folyékonyan beszél angolul, és soha nem jártak magántanárhoz, és szerintem az iskolai nyelvtanítás sem valami nagy ász.
Én egy matek-kémia, vagy matek-fizika szakpárt mondanék, és azért azzal magántanítványokat is bőven találsz.
Az azért biztos, hogy nem árt, ha keresel magadnak egy jól kereső férjet.
Attól függ,hogy hol.
Állami szférában nem.
Magánszférában, szabadúszóként már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!