Mennyit keres egy pályakezdő optometrista?
Teljesen mindegy merre, itt belföldön érdekel első sorban.
Tervezek szakmát váltani, látszerészetet korábban elvégeztem, de az optometrista szakirány is érdekel, bevállalok rá pár évet ha érdemes belefogni.
amiben vagyok szakmában most nagyon alulfizetett mindenütt. Ebből ki akarok lépni.
Aki optikában járatos legyen szíves írni erről pár infót ha tud, köszönöm.
Értem, tehát nem dolgoztál az optikában, de egy álláshirdetési találatról biztosan tudod hogy melléfogás.
Nem keresek rajtad fogást. Csak nem a te és az előtted lévő emberek válaszát vártam. Hanem olyanokét akik ebben dolgoznak vagy dolgoztak.
30-as vagyok, nem vagyok azonos az előzővel, akinek válaszoltál.
Te dolgod mit csinálsz, de látod, hogy mint a fehér hollók olyan ritkák, valószínű nem fog egy szakmabeli se válaszolni.
“Te dolgod mit csinálsz“
Pontosan.
Szia, mivel nem kaptál normális értelmes választ ..
az opto szakirány (képalkotón belül)4 éves msc képzés a SE -en, levelező,ami itt azt jelenti h min 1 hét tanítas és 3 hét gyakorlat, ált mindenki munka mellett végzi(szakmában)
Fizetés nagyon változó, de 500 alatt sztem senki nem dolgozik, és ha jó vagy ennek többszöröse is lehet, mert itt számít a gyakorlat, tapasztalat ... szóval friss diplomával nem valószínű , hogy a maxot kapod...
Am. a szemész a szemet vizsgálja, az opto a látást, orvosok aránya optikában 2% , de optó is dolgozik szemészeten, szem.osztályon (szakorvos szemüveget már nem ír fel 99% ban) szval szerteágazó ,sőt vannak orvoslátogatók is ilyen végzettséggel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!