Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy pályakezdő...

Mennyit keres egy pályakezdő optometrista?

Figyelt kérdés

Teljesen mindegy merre, itt belföldön érdekel első sorban.

Tervezek szakmát váltani, látszerészetet korábban elvégeztem, de az optometrista szakirány is érdekel, bevállalok rá pár évet ha érdemes belefogni.

amiben vagyok szakmában most nagyon alulfizetett mindenütt. Ebből ki akarok lépni.

Aki optikában járatos legyen szíves írni erről pár infót ha tud, köszönöm.

2024. júl. 3. 12:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
250 netto
nov. 2. 20:48
 12/35 A kérdező kommentje:
Na persze
nov. 2. 21:51
 13/35 A kérdező kommentje:
Lehet hogy ingyen dolgoznak nem?
nov. 2. 21:52
 14/35 A kérdező kommentje:
Vicc
nov. 9. 17:37
 15/35 anonim ***** válasza:
48%

300-320 között keresnek körülbelül 3-5 év tapasztalattal. Ha nem sikerült jól az érettségid, hogy szeretnél optometrista lenni?

Azt mérlegelni kell, hogy nem fognak kapkodni utánad, mert szemész szakorvos is megtudja csinálni amit te, de te amit ő azt nem. Ezért ebből te nem fogod megszedni magad. Ha ez a cél persze, ha nem de kétlem, akkor 250-300 között dolgozhatsz egy olyan munkát, amit bárki eltudna látni szakképzettség nélkül, tudom hihetetlen, de ez nem az az ország, ahol ilyen semmire kelő szakmákra szükség van és fel is tudja tartani magát.

Én úgy tudom, nem is indul Magyarországon már erre alapuló képzés, ha volt is talán a SE-n.

Az én ötletem: emelt német, eléred azt a ponthatárt amivel kitudod váltani a nyelvvizsgát, és kimész Németországba havi 3-4 millió forintért fogtechnikusnak, mellette meg képezed magad. Van egy ismerősöm, ő 40 éves korára nyugdíjba vonult kint, és hazaköltözött majd nyitott országszerte 5-6 fogtechnikusi labort. Legnagyobb problémája most, hogy nem akad hal a horgára.

dec. 13. 14:06
 16/35 A kérdező kommentje:

"300-320 között keresnek körülbelül 3-5 év tapasztalattal."

Ezt milyen forrásból mondod? Ezzel foglalkozol, vagy ismerősöd fizetése? Miért ne indulna ilyen képzés Megyarországon?

dec. 13. 18:48
 17/35 anonim ***** válasza:

Igen, van ismerősöm is, és tőle biztos kézből tudom, hogy ez a teteje. Nyithatsz te magánrendelőt is, de nem tudsz megélni belőle, tiszta csőd. Nem keresik az emberek őket, sőt azz se tudják, hogy létezik ilyen.

Nem indul már egyetemi képzés belőle.

dec. 13. 19:36
 18/35 A kérdező kommentje:

SOTE indít optometrista képzést.

400 kb egy látszerész fizetése, az optometrista egyetemhez kötött képzés, szerintem többet keres.

Fogtechnikusként melyik reszortban keresett meg a te ismerősöd 3-4 milliót havonta? Az már tapasztalt technikus. Németben 2500-3000 euro a max egy technikusnak. De még az is sok. Inkább 2300 az átlag. Arról nem is beszéltem hogy irtózatos rabszolgameló.

dec. 13. 19:41
 19/35 anonim ***** válasza:

Ő az életét erre tette, és suli után egyből kiment. Dolgozhatott, majd évek után saját laborja volt. Most már nem kell dolgoznia.

Ő szállít 3 rendelőmbe is. Ezen kívül technikusi laborunk nekünk is van, és egyenesen a rendelő mellett. De csak alkalmanként használjuk/ák.

Mennyit keresel most? Mennyi tapasztalatod van? Hol élsz?

dec. 14. 00:45
 20/35 anonim ***** válasza:

Hagyd ezt az optomerista dolgot, mert arra sincs kereslet.

Mi a másik 4 szakmád a fogtechnikuson kívül?

Az az érzésem, hogy a korábbiakba is nagyon beválasztottál.

Ha nincs több 100 álláshirdetés a megfelelő fizetéssel a területen, illetve nem hiányszakma, akkor nem javaslom a képzést sem!

dec. 23. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!