Bérből és fizetésből élők! A fizetésetek hány százalékát költitek lakhatási költségekre havonta?
Kérem csak azok válaszoljanak, akik bérből és fizetésből élnek, a befektetéseikből, örökségből élők ne.
A lakhatási költségek alatt értem az albérleti költséget, közös költséget, vagy lakáshiteltörlesztőt, rezsiköltséget.
“A lakhatási költségek alatt értem az albérleti költséget, közös költséget, vagy lakáshiteltörlesztőt, rezsiköltséget.”
Figyelem, a lakáshiteltörlesztő az nem lakhatási költség. Annak csak a kamat komponense lakhatási költség. Ezen kívül a lakástulajdonlás költségei: amortizáció (értékcsökkenési leírás), önrész alternatívahozama valamint adók és illetékek, biztosítás.
1: a törlesztőrészlet tőketartozást is tartalmaz, ezért az adós szemszögéből lakhatási költség, az ÉCS könyvelési tétel, de a kérdés általánosságban íródott kedves értetlenkedő válaszoló. 🙄
2: amennyi pénzt a fizetésedből elvisz a ház fenntartása havonta.
600 ezer a bevételünk.
Jelenleg szünetel a babaváró, így nullát, ha fizetni kell majd, akkor 35 ezer körül lesz a törlesztője, szóval kb. 6 % lesz.
Jaj, hatos, hagyjad már ezt az okoskodást, szerintem egyértelmű volt, hogy a kérdező arra gondol, most rendszeresen mennyit fizetsz lakhatásra havonta a bevételedhez viszonyítva.
Közgazdász vagyok, mégse érzem, hogy itt most edukálnom kellene egy ennyire egyértelmű kérdésnél.
Saját lakás, nincs hitel -> ez nulla. Nyilván egyszeri nagy kiadás volt.
Rezsi átlag 50 ezer havonta, ez a családi bevétel 4-5%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!