Hogy lehet a tanároknak ilyen jó munkájuk, hogy nyáron csak pihenhetnek, és nem kell dolgozniuk?
"Tanár rokonomnak, és az egész tantestületnek, július első napjaiig be kell járni az iskolába dolgozni, illetve augusztus 20. körültől mennek majd újra."
Másoknak hol van ennyi szünetük? Aki nem tanár, annak nyáron is menni kell dolgozni. Kiknek van ennyi szünete? 2 hónapot így is kikapnak. Pluszban még év közben ott vannak nekik az ünnepek is. Egy átlag munkás hol pihenhet már akár Karácsony, és Újév között?
Ha mégis irigykedsz a szabadságok miatt a tanárokra akkor miért nem állnak sorba az iskolák előtt az emberek mondván :"Tanítani akarok!".
Hiába az 50 nap szabadság de még mindig nem vonzó a tanári pálya. Az általad irigyelt tanári szabadságok ellenére tanárhiány. Csodálkozom hogy a januárban emelt tanári bérek miatt nem háborogsz.
Hát én átlag munkás vagyok és Karácsony és Újév között zárva vagyunk. Mindenki pihen.
Amúgy jó lehet a nyári szünet, ha lófszt se tudsz csinálni, mert amúgy éhbért kapsz.
Tudom, nagy divat most a tanárokat utálni, meg féltékenykedni, hogy "mennyi szabadságuk van", de akkor már térjünk ki arra is, hogy nem olyan a munkájuk, hogy pontban 16 órakor felállnak, mennek haza, majd el is felejtik következő napra a munkájuk. Ez nem így megy. Hazamennek, otthon meg készülnek a következő napra, átgondolják, mit fognak holnap tanítani, anyagot gyűjtenek hozzá, főleg a jelen korban, ahol nagy az igény az interaktív játékokra is.
Akkor dolgozatot állítanak össze, javítanak ki, mindemellett MINDENT adminisztrálniuk kell a Kréta naplóba, és ha pár napot mernek késni, az egyik fejes a sulin belül lecseszi őket. Minden órán jelezni kell elektronikusan, hogy ott volt-e a diák, be kell írni az órák témáját. Ez most félperces cuccnak tűnik, de nem az. Mert sz*r a rendszer, és naponta a tanároknak van 7-8 órájuk is akár, egy élmény ezen végigmenni.
És akkor nem is meséltem arról, amikor a szülők hétvégén hívogatják rokonom, írogatnak neki Messenger-en, minden vacakkal őt zaklatják. Pár hete konkrétan felhívták őt vasárnap reggel 7-kor, mert nem tudtak belépni a Krétába, és segítsen már nekik. És mi történt valójában? Elírták a jelszavukat...
Remélem ezek mellett is sajnálod tőlük a szabadságot, kérdező.
(#7 voltam)
Kérdező!
Neked valóban nem tűnt fel soha, hogy van tanítási időszak, ami szeptembertől június közepéig tart?
A tanároknak ez az az időszak, amikor toppon kell lenniük. Nyilván ki kell adni nekik is az éves szabadságot valamikor. Az is nyilvánvaló, hogy lehetőség szerint nem a fenti időszakban, hanem azon kívül.
Az "azon kívül" pedig éppen kb. június közepétől augusztus végéig tart.
Tehát hiába is szeretne ő februárban 2 hétre síelni menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!