Baráttal üzlet. Kellemetlen szituáció. Hogy írnátok neki ?
Van egy gyerekkori barátom és úgy alakult, hogy együtt dolgoztunk. Egy villanyszerelés volt, segíteni hívott el, én is szakmabeli vagyok, ő pedig vállalkozó. 2 alkalom volt, azt ígérte ha fizetnek neki akkor fizet. 1 alkalmat fizetett eddig, azt is 4 hónappal később. Még várok egyre, azonban semmi. 1 hónapja írtam neki, akkor 2 hetet ígért.
Amugy jóban vagyunk, de nekem ez teljesen kellemetlen. Ti hogy írnátok neki ?
Már az alap egyezség problémás.
"azt ígérte ha fizetnek neki akkor fizet"
Ez az ő biznisze, az ő ügyfele. Neked semmi közöd hozzá, hogy kifizetik e vagy sem.
De belementél eszetlenül, tehát rá..tál.
Akkor kezdődik a probléma, ha őt kifizette az ügyfél..
Soha nem fogod megtudni, hogy valóban kifizette-e őt az ügyfél, ez bemondásra megy.
Ez is igazából az ő becsületességétől függ, hogy kifizet-e téged, ha nem csináltatok papírt róla (gondolom, nem).
Könnyen lehet, hogy csak tapasztalatot nyertél ezzel az üggyel: haveri alapon soha nem üzletelünk, vagy ott is csak úgy, hogyha lepapírozunk mindent.
Így írnék neki:
Szia Józsi!
Bizonyára emlékszel, hogy még tartozol xxx.xxx,-Ft-al a múltkori megbízásból. Szeretném kérni, hogy minél hamarabb fizesd ki a munkámat.
Köszönettel, Jenő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!