Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Baráttal üzlet. Kellemetlen...

Baráttal üzlet. Kellemetlen szituáció. Hogy írnátok neki ?

Figyelt kérdés

Van egy gyerekkori barátom és úgy alakult, hogy együtt dolgoztunk. Egy villanyszerelés volt, segíteni hívott el, én is szakmabeli vagyok, ő pedig vállalkozó. 2 alkalom volt, azt ígérte ha fizetnek neki akkor fizet. 1 alkalmat fizetett eddig, azt is 4 hónappal később. Még várok egyre, azonban semmi. 1 hónapja írtam neki, akkor 2 hetet ígért.

Amugy jóban vagyunk, de nekem ez teljesen kellemetlen. Ti hogy írnátok neki ?

jún. 20. 19:33
 1/5 anonim válasza:
100%
Jó lenne tudni hogy őt magát kifizették-e már. Az építőiparban olyan körbetartozások vannak hogy ihaj.
jún. 20. 19:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, írni kell neki. Ha nem tud fizetni, akkor indokolnia kell. A barátságnak málam ezzel lőttek volna.
jún. 20. 19:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Már az alap egyezség problémás.

"azt ígérte ha fizetnek neki akkor fizet"

Ez az ő biznisze, az ő ügyfele. Neked semmi közöd hozzá, hogy kifizetik e vagy sem.

De belementél eszetlenül, tehát rá..tál.

Akkor kezdődik a probléma, ha őt kifizette az ügyfél..

jún. 20. 20:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Soha nem fogod megtudni, hogy valóban kifizette-e őt az ügyfél, ez bemondásra megy.

Ez is igazából az ő becsületességétől függ, hogy kifizet-e téged, ha nem csináltatok papírt róla (gondolom, nem).

Könnyen lehet, hogy csak tapasztalatot nyertél ezzel az üggyel: haveri alapon soha nem üzletelünk, vagy ott is csak úgy, hogyha lepapírozunk mindent.

jún. 21. 09:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Így írnék neki:

Szia Józsi!

Bizonyára emlékszel, hogy még tartozol xxx.xxx,-Ft-al a múltkori megbízásból. Szeretném kérni, hogy minél hamarabb fizesd ki a munkámat.

Köszönettel, Jenő

jún. 21. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!