Hogy fejtsem ki állásinterjún hogy nem szeretnék olyan helyen dolgozni ahol rabszolgaként tartják a dolgozókat?
Volt olyan hely ahol egész munkaidő alatt nem lehetett megállni, csak enni kb 15 perc alatt, illetve folyamatosan dolgozni kellett megállás nélkül. Ráadásul a betanítás erősen hiányos volt, és nem fizették ki a túlórát sem. Nem sokáig voltam ott.
Tudom, hogy vannak olyan munkáltatók akik emberszámba veszik a munkaerőt és igyekeznek úgy bánni velük hogy minél hoszabb ideig ott is maradjanak. Azonban amíg bele nem látok, vagy interjún ezt nem hallom személyesen, addig nyilván nem tudhatom.
Hogyan jelezzem előre a leendő munkaadóm felé, hogy dolgozom, tanulok, odateszem magam, de a kizsákmányoló munkamódból nem kérek. Inkább a win-win szituációnak vagyok a híve, ahol azt érezni, számítanak rám, és én is hajlandó vagyok megtenni a tőlem telhetőt.
Kikötős..
Elvárod, hogy milyen legyen a munka, hogyan bánjanak veled stb.
Amúgy ez normális lenne, de ma Magyarországon ritka az ilyen.
Sokáig fogsz így munkát keresni, egy idő után már nem fogod közölni igényeidet ha dolgozni akarsz..
"Amúgy ez normális lenne"
Pont erre alapozok. Tisztában vagyok vele hogy a legtöbb munkahely csak eldobható eszköznek tekinti a munkavállalót, de ezek ne is csodálkozzanak hogy havonta-kéthavonta kell álláshirdetést felrakniuk.
Egyébként akkora nagy elvárás amit írtam? A cég is jobban jár ha igyekszik megfelelő hozzáállással magához láncolni az embereket, meg én is. Hol itt a hiba?
"havonta-kéthavonta"?
Tévedésben vagy, folyamatosan fenn van. aki kinyitja a száját (értsd:feltételei vannak, hogy ő ott és és nekik dolgozzon), attól elköszönnek.
Nyilván nem szó szerint értettem. De jó amit írtál, köszönöm.
Eleve arra szerettem volna választ kapni, hogyan, milyen szóhasználattal térjek rá az általam leírtakra, hogy ne köszönjenek el tőlem már abban a pillanatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!