Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy fejtsem ki állásinterjún...

Hogy fejtsem ki állásinterjún hogy nem szeretnék olyan helyen dolgozni ahol rabszolgaként tartják a dolgozókat?

Figyelt kérdés

Volt olyan hely ahol egész munkaidő alatt nem lehetett megállni, csak enni kb 15 perc alatt, illetve folyamatosan dolgozni kellett megállás nélkül. Ráadásul a betanítás erősen hiányos volt, és nem fizették ki a túlórát sem. Nem sokáig voltam ott.

Tudom, hogy vannak olyan munkáltatók akik emberszámba veszik a munkaerőt és igyekeznek úgy bánni velük hogy minél hoszabb ideig ott is maradjanak. Azonban amíg bele nem látok, vagy interjún ezt nem hallom személyesen, addig nyilván nem tudhatom.

Hogyan jelezzem előre a leendő munkaadóm felé, hogy dolgozom, tanulok, odateszem magam, de a kizsákmányoló munkamódból nem kérek. Inkább a win-win szituációnak vagyok a híve, ahol azt érezni, számítanak rám, és én is hajlandó vagyok megtenni a tőlem telhetőt.

jún. 17. 15:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%
Megfelelö munkakört keress, ha ilyen kikötést teszel, föleg ilyen stílusban, akkor viszont sehol nem vesznek fel.
jún. 17. 15:21
 2/17 A kérdező kommentje:
Miért, milyen a stílusom?
jún. 17. 15:31
 3/17 anonim ***** válasza:
46%

Kikötős..

Elvárod, hogy milyen legyen a munka, hogyan bánjanak veled stb.

Amúgy ez normális lenne, de ma Magyarországon ritka az ilyen.

Sokáig fogsz így munkát keresni, egy idő után már nem fogod közölni igényeidet ha dolgozni akarsz..

jún. 17. 15:51
 4/17 A kérdező kommentje:

"Amúgy ez normális lenne"

Pont erre alapozok. Tisztában vagyok vele hogy a legtöbb munkahely csak eldobható eszköznek tekinti a munkavállalót, de ezek ne is csodálkozzanak hogy havonta-kéthavonta kell álláshirdetést felrakniuk.

Egyébként akkora nagy elvárás amit írtam? A cég is jobban jár ha igyekszik megfelelő hozzáállással magához láncolni az embereket, meg én is. Hol itt a hiba?

jún. 17. 16:00
 5/17 anonim ***** válasza:
73%
Nem kell kifejteni semmit, megmondod, hogy szeretnél tanulni, fejlődni, és kész. Ha nem tetszik a hely, úgyis eljössz majd.
jún. 17. 16:09
 6/17 anonim ***** válasza:
70%
Teljesen korrekt, amit írsz, és egyáltalán nem hülyeség erre az interjún rátérni. A stílusoddal sincs nagy baj, persze azt, hogy "a kizsákmányoló munkamódból nem kérek" inkább úgy érdemes előadni, hogy volt tapasztalatod kizsákmányoló munkaadóval, és viszonylag hamar felmondtál. Ha normális a hely, akkor ezt nem veszik magukra, és nem veszik sértésnek.
jún. 17. 16:33
 7/17 anonim ***** válasza:
63%

"havonta-kéthavonta"?

Tévedésben vagy, folyamatosan fenn van. aki kinyitja a száját (értsd:feltételei vannak, hogy ő ott és és nekik dolgozzon), attól elköszönnek.

jún. 17. 16:36
 8/17 anonim ***** válasza:
68%
Vezetőként azt gondolom, hogy ezt nem kell "jelezned". Ki fog derülni úgyis, hogy mit mesélnek a munkáról, a csapatról, a feladatokról, a munkaidőről. Én pl. mindig elmondom, hogy hektikusan érkezik a feladat, évente 1 kritikus túlóraidőszak van, de minden alátámasztott túlórát kifizetünk. Vagyis azt nem, ha lazulták 3 napig, majd határidő napján túlórázol, de azt, hogy ledolgoztad a munkaidőd, de még nem fért bele feladat, amit munkaidőn túl végezted el. Azt gondolom, hogy nincs szükség erre az erőlködésre, használd inkább az eszed és az ösztöneid.
jún. 17. 16:54
 9/17 A kérdező kommentje:

Nyilván nem szó szerint értettem. De jó amit írtál, köszönöm.

Eleve arra szerettem volna választ kapni, hogyan, milyen szóhasználattal térjek rá az általam leírtakra, hogy ne köszönjenek el tőlem már abban a pillanatban.

jún. 17. 16:55
 10/17 anonim ***** válasza:
74%
Ebédidőn kívül azt mondom ha 1-2 kave, pár perc beszélgetéssel beleferhet az jó. Vagy bármi hasonló. De én alkalmazottként is egye ertek avval, hogy ha valaki a 8oras munkaidobol a felét akarja ledolgozni netán kicsit többet az keressen napi6 / heti 30 órás állást. Netan olyan helyet ahol ha nincs ügyfél akkor várakozás van addig. Vagy vmi hasonlót. A munkahely nem jóléti intézmény, az elvegzett munkáért fizet. És napi 8 oraért. Bem négyért
jún. 17. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!