Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Amikor dolgoztok akkor nem...

Amikor dolgoztok akkor nem érzitek azt hogy rabszolgák vagytok?

Figyelt kérdés

Normál esetben dolgozik az ember hétfőtől-péntekig, napi 8-9 ótát+1-2 óra utazás. Tehát a nap nagyrésze eltelt. Szinte csak alszik meg dolgozik az ember 5 napig, utána 2 nap pihenés és kezdődik előről. Ez a jobbik eset, mert van olyan munkahely ahol ez ember hétvégén is dolgozk, sőt akár éjjszaka is az még rosszabb.

Én most nem dolgozom, és ilyenkor teljesen másabbul látom a világot, akkor olyan rabszolgának érzem magam, aminek sosincs vége. Volt olyan hogy pár hétig, heti 6 nap, 12-14 órát dolgoztam. Semmire nem volt időm, még aludni sem volt elég időm. Komolyan mondom azt éreztem hogy ha egy nap 30 órából állnak akkor talán elég lenne, de a 24 nem.

Ti nem éreztek ilyet?

2020. júl. 1. 21:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%

"pár hétig, heti 6 nap, 12-14 órát"

Ilyen munka mellett valószínűleg én is annak érezném magam. De a mostani munkahelyem elég kényelmes.

2020. júl. 1. 21:19
 2/18 anonim ***** válasza:
39%
De annak erzem, foleg magyarorszagon... ahol dolgozol hogy tul elj. De igazan elni meg nem tudsz... modernkori rabszolgasag csak epp nem vagy lancra verve. Abba is rossz bele gondolni hogy en dolgozom hogy egy masik embernek(fonok) doljen a penz A zsebebe.. es nem is beszelve az adozasrol
2020. júl. 1. 21:34
 3/18 anonim ***** válasza:
72%

Mivel az ember a napja nagy részét tényleg a munkahelyen tölti, valóban nem mindegy, hogy ott hogyan érzi magát. Egy irodában, főleg ha jó a hangulat, hamar elszáll a nap, közben meg lehet a kollégákkal beszélgetni, kávézni.. ha meg hajtós időszak van, akkor észre sem veszem és elment a nap.

Nem érzem magam rabszolgának, ha nem tetszik, aláírok pár papírt és elsétálok, senki nem ver korbáccsal, hogy maradjak. Nálunk rugalmas munkaidő van, én döntöm el, hogy mikor maradok bent tovább és mikor megyek haza korábban, de ha nap közben el kell intéznem valamit, simán kiszaladok elintézni, senkit nem érdekel, hogy kiugrottam 1 órára - ez azért ad némi szabadságot.

Nyilván nem minden munkahely ilyen, ha egy gyárban dolgoznék a szalag mellett vagy a Mekiben az olajsütőnél, akkor biztos rabszolgának érezném magam.

2020. júl. 1. 21:54
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

"Én most nem dolgozom, és ilyenkor teljesen másabbul látom a világot, akkor olyan rabszolgának érzem magam, aminek sosincs vége. "

Ne is mondd. Amikor ténylegesen dolgozol, akkor még a saját helyzeted átgondolására sincs igazán időd/energiád.

Üdv a klubban.

2020. júl. 1. 21:58
 5/18 anonim ***** válasza:
68%
Nem érzem magam annak, de nem dolgozom nyolc órát (persze annyiért fizetnek), és nem utazom. A családommal vagyok, közben megcsinálom, amit kell. Szerencsém van.
2020. júl. 1. 23:05
 6/18 anonim ***** válasza:

"Egy irodában, főleg ha jó a hangulat, hamar elszáll a nap, közben meg lehet a kollégákkal beszélgetni, kávézni.. ha meg hajtós időszak van, akkor észre sem veszem és elment a nap."

Hát nem tudom, én irodában dolgozok, tulajdonképp a meló sem gáz és a kolleganőimmel is elvagyunk, de hétköznap akkor is sokszor azt érzem, hogy igenis rabszolga vagyok.

Mert reggel fél hétkor felkelek készülődni és leghamarabb - ha jön a busz, nincs elintéznivalóm -, fél ötre érek haza. A maradék idő meg a háztartás vezetése mellett kevés arra, hogy valóban olyan dolgoknak éljek, amiket szeretnék csinálni, amik örömmel töltenek el.

2020. júl. 2. 06:56
 7/18 anonim ***** válasza:
92%

Nézd, én ezzel úgy vagyok, hogy elfogadom a "valamit valamiért" elvet. Hétköznap dolgozom, hogy hétvégén és szabadság alatt annak élhessek, amit szeretek. Én például szeretek az erdőben meg e hegyekben bringázni, de ha nem dolgoznék, miből lenne bicajom? Szeretek utazni, de ha nem dolgoznék, nem jutnék el klassz helyekre. Szeretek kirándulni szép helyekre, de az autó és az üzemanyag pénzbe kerül, amiért meg kell dologzni.

Persze, lehet vállalkozni és akkor a magad ura (vagy hölgye) vagy, de annak is megvanak a buktatói. Ismerek olyan vállalkozót, aki tízszer annyit dologzik, mint én és amit a cégből ki tud venni munkabérként, az alig több, mint az én fizetésem a béren kívüli juttatásokkal. Közben persze azzal áltatja magát, hogy nem rabszolga, pedig az: a saját rabszolgája vagy ha úgy tetszik, a cég rabszolgája.

Nagyon kevesen tehetik meg, hogy munka nélkül jól élnek. A motivációs trénerek mantrája a "passzív jövedelemről" nagyon szép, de ahhoz 100 milliót kell összeszedni, hogy annak a hozamaiból megélj. Lássuk be, ez nagyon keveseknek megy, főleg úgy, hogy Magyarországon a nyugati fizetések felét keressük.

2020. júl. 2. 08:27
 8/18 anonim ***** válasza:
35%
Üdv a kapitalizmusban. Ha nem tetszik, vállalkozz, lépj ki az alkalmazotti létből.
2020. júl. 2. 09:10
 9/18 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólóval. Ha nem tetszik, lépni kell.

Viszont neked valószínűleg még nem fáj eléggé ahhoz, hogy rászánd magad a változtatásra. Ha majd valóban NAGYON nem fogod bírni, akkor lépni fogsz.

Ezzel én is így voltam, de összeszedtem minden bátorságomat és változtattam. Azóta alig várom, hogy pl. hétfő reggel legyen, vagy szerda, vagy szombat. Teljesen mindegy, minden nap jól telik. Ez nem csak szerencse kérdése, tenni kell érte.

2020. júl. 2. 09:36
 10/18 anonim ***** válasza:
90%

Egyedül a korán kelést gyűlölöm mélységesen, de amúgy egész jól elvagyok. 8 órát dolgozok, napi 2 órát utazok, mellette azért még van napi 6-7 óra szabadidőm hétköznapokon.

Nem mondom, hogy nem bírnék ki pl. hosszabb hétvégéket, de nem olyan rossz ez így se.

2020. júl. 2. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!