Amikor dolgoztok akkor nem érzitek azt hogy rabszolgák vagytok?
Normál esetben dolgozik az ember hétfőtől-péntekig, napi 8-9 ótát+1-2 óra utazás. Tehát a nap nagyrésze eltelt. Szinte csak alszik meg dolgozik az ember 5 napig, utána 2 nap pihenés és kezdődik előről. Ez a jobbik eset, mert van olyan munkahely ahol ez ember hétvégén is dolgozk, sőt akár éjjszaka is az még rosszabb.
Én most nem dolgozom, és ilyenkor teljesen másabbul látom a világot, akkor olyan rabszolgának érzem magam, aminek sosincs vége. Volt olyan hogy pár hétig, heti 6 nap, 12-14 órát dolgoztam. Semmire nem volt időm, még aludni sem volt elég időm. Komolyan mondom azt éreztem hogy ha egy nap 30 órából állnak akkor talán elég lenne, de a 24 nem.
Ti nem éreztek ilyet?
Nem érzem magam annak. Persze szar a pénz meg dolgozni is kell, de amúgy nagyon laza a munkám. Többnyire akkor szar egyébként, amikor nincs mit csinálnom. Vannak olyan napok, amikor szó szerinte csak ülök az irodában néha teszek egy-egy kört az üzemben, de egyébként semmi de semmi nem történik. Viszont ha van normálisan munka vagy kollegák éppen olyan hangulatban vannak akkor nagyon gyorsan el tud telni egy-egy nap.
Egyébként 6-14-ig dolgozok, szóval a napom nagy része megmarad. A bejárás összesen (oda-vissza) kb. 15 perc, szóval ez sem gond.
Sokat gondolkodok azon, hogy váltanom kellene, mert azért nem egy nagyon motiváló a munkahely, se a munkakör, de egyszerűen nem éri meg. Most is lenne olyan munka ahova tuti felvennének, de a fizetés rosszabb, mint itt és valószínűleg jóval többet kellene effektíve dolgoznom.
Elköltözni sem éri meg, mert annyival nem kapnék többet, mint amennyivel többet kellene költenem: albérlet, kaja, közlekedés stb.
Az a baj ez a mostani munkám túlzottan is kényelmes és annyira szarul meg nem fizet ehhez képest. Szóval patthelyzet. Egyelőre.
Fizetes szanalmas, nem mindenki teheti meg hogy valtoztasson, mert akkor mindenki valtoztatna es mi maradna akkor...
Kijottunk kulfoldre es igaz a lakhatas draga, de egy csomo mas dolog tisztasagi szerek stb olcsobb... heti 3 nappal annyit keresunk hogy kicsit durva a magyar fizeteshez kepest, meg van mindenunk, egy ev alatt 7 kulonfele utazasunk volt es most otthon hazat akarunk venni es valamit kitalalni amibol magunknak csinalnak otthon penzt es nem alkalmazottkent dolgoznank ha vissza koltoznenk.
"Fizetes szanalmas, nem mindenki teheti meg hogy valtoztasson, mert akkor mindenki valtoztatna es mi maradna akkor..."
A kifogás szónál a szótárban ez a mondat van.
14.
A bunkóság definíciójánál meg az, amit írtál.
16.
Én inkább a bunkóságot tartom trágya dolognak. De akkor mesélj, szerinted mindenki van abban a helyzetben, főleg itt Magyarországon, hogy akármikor kapdbe-t mutasson a főnöknek és tovább álljon? Hol élsz te?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!