Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes elkezdenem interjúkra...

Érdemes elkezdenem interjúkra járni, vagy nem fogok ennél többet kapni máshol sem?

Figyelt kérdés

Autóipari multinál vagyok szoftverfejlesztő havi br. 1.530.000 Ft-ért (alap+mozgóbér, de mindig ennyi). 3 év tapasztalatom van, BME-VIK-en végeztem BSc-t.

Szerintetek máshol el tudnék érni magasabb bért jelenleg, vagy maradjak a helyemen? Szeretem a munkámat, a bejárás opcionális, tehát csak anyagi szempontból gondolkoztam el.

jún. 16. 11:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
31%

"Na, már egyetemen végzett kóklerek is vannak?"

Kimondottan sok. Nyilvan jobban megeri az egyetemeknek, ha fizetik az emberek a potvizsgadijakat, tobbszori targyfelvetel dijat, plusz tandijat 1-1 csuszott felev utan, mintha kiraknanak minden gyenge kepessegut es toredeke lenne a mostaninak az egyetemeken tanulok letszama.

júl. 12. 12:09
 22/23 anonim ***** válasza:
52%

20: Előfordul az ilyen. De nem tömegével. Én is találkoztam néhánnyal.

Olyat ne állítsunk már, hogy az egyetemek ontják magukból a hozzá nem értőket.

Most, hogy az EPAM-ot említetted, de lehetne más külföldi multi is, ezekhez azért kell egy olyan angol tudás is, amivel ritkán rendelkeznek azok, akik ügyeskedéssel végezték el az egyetemet. Általában meg sem tudnak szólalni, nemhogy elbeszélgetni az interjúztatóval angol nyelven, de a nyelvvizsgát megoldották valahogy.

Binárisan se gondolkodjunk már, hogy van az alja aki nem ért ahhoz, ami elvileg a szakmája és a teteje, aki zseni és mindenhol kapkodnak utána. Ez egy skála és ezen is mindenki tanul, fejlődik folyamatosan.

Felvenni azt fogják, aki birtokában van a szükséges tudásnak, szimpatikus és a munkaadó számára optimális bérigénye van. Ez a három tényező nem is találkozik olyan gyakran.

júl. 12. 12:13
 23/23 anonim ***** válasza:

Azt fogják felvenni, akit lehetőségük van felvenni. Nyilván a top talent nem az EPAM-nál fog sorban állni, mikor máshol jóval többet kereshetnek és jóval magasabb szakmai színvonalú kollégákkal dolgozhatnak, a REST API írogató kódmajom meg nem az Nvidia nyitott pozícióira fog jelentkezni, mert tisztában van vele, hogy már az automata szűrőn sem fog átmenni.

Mindenkinek megvan a képességeinek megfelelő helye, ez teljesen jól van így.

júl. 12. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!