Mi van akkor, ha időarányosan túlléptem a kivehető szabadságokat, most viszont fel akarok mondani?
Szóval összesen 28 nap jár az évben nekem, ez havi 2,33, azaz Június végéig kb. 14 nap járt volna. Én viszont túl Június végére 18 napnál fogok járni, és hó végén fel is akarok mondani, tehát 4 nappal többet vettem ki?
Ebből lehet probléma? Levonják az utolsó bérből vagy ilyesmi?
Semmi. Nem vehetik vissza. A munkahely felelossege hogy tobbet ad ki idoaranyosan vagy nem. Ha tobbet ad ki, akkor benyeli.
Az uj helyre se viszed tovabb, hanem idoaranyosan ujra kapod.
"levonják fizuból."
Nem vonhatják le, ha maga a dolgozó írásban hozzá nem járul.
A munkáltató rendelkezik a szabadság jelentős részével. Ebből kifolyólag az ő felelőssége, ha többet engedélyezett kivenni az időarányosan járó résznél.
"és hó végén fel is akarok mondani"
A szabadságot nem a felmondás napjáig számoljuk, hanem a munkaviszony utolsó napjáig. Tehát ha van felmondási időd, akkor számolhatsz még 30 nappal. Máris lecsökken a 4 nap valószínűleg 2 nap túllépésre. Munkáltató kénytelen benyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!