Ha próbaidő alatt elhasználtam az összes fizetett szabadságom, de már nem bírok ott dolgozni és fel szeretnék mondani, akkor visszafizettetik velem?
A régi munka törvénykönyvében benne volt, hogy ha az időarányosan járó szabadságát túlüdülte a dolgozó, akkor vissza kellett fizetnie a munkáltatónak. Az új MT-ből ez kikerült, biztosan nem véletlenül (2012-től hatályos). Így a mai hatályos szabályozás szerint nem kell visszafizetni.
Létezik olyan fogalom, hogy jogtalanul kifizetett bér, jövedelem. Még csak ilyen címen sem vonhatja vissza a munkáltató, mivel a munkáltató által kiadott, vagy engedéllyel kivett szabadságra kifizetett bér nem tud "jogtalannak" minősülni.
Sok munkáltató nincs ezzel tisztában, leragadtak a megszokott paragrafusoknál. Abban az esetben, ha visszavonja, én felkeresném a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőséget és panaszt tennék, hogy nem fizettek ki rendesen.
Az én ismeretségi körömben egyik munkáltató sem vonja már vissza amióta az új MT életbe lépett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!