Fel lehet mondani gyed alatt? Ha igen, mi lesz a szabadságokkal? Ki kell venni vagy kifizetik?
Fel lehet.
Biztosított maradsz, mert a gyed, majd a gyes összekötő időnek fog számítani a következő munkahelyeddel.
A szabadságok kiadását vagy kifizetését pedig a megszűntetés formája dönti majd el.
Ha munkavállalói felnondással mondasz fel, arra van felmondási időd, ilyenkor ráírják a szabikat, mivel te nem fogsz bemenni ledolgozni.
Közös megegyezés esetén ki szokták fizetni a szabikat.
Nem maradsz biztosított, passzív gyedet fogsz kapni és eü szolgáltatásra leszek jogosult.
Egy következő terhességgel nem leszel jogosult pénzbeli ellátásra. Táppénzre, csedre, gyedre sem.
Ha munkavállalói felnondással mondasz fel, arra van felmondási id
Ugye, nem értesz hozzá?? Akkor ne válaszolj.
Akkor is van felmondási idő, ha a munkavállaló mond fel.
Újabb babát már nem szeretnék így 41 évesen 😀
Csak ugye ez az első munkahelyem (18éve) így még sose mondtam fel....
Azt tudom, hogy a munkavállalói felmondás esetén van felmondási idő, ez úgy tudom mindig 30 nap ( ha jol tudom)
Csak a felgyűlt szabikkal nem tudom mi van… illetve a biztosítással.
És szeretnél elhelyezkedni máshol?
Mert ha nincs nagy szükség azonnal arra pénzre, amit a szabadság jelent, én nem mondanék fel.
Gondolni kell a későbbi követketményekre. Nem mindegy, hogy ha visszamész egyszer, egy táppénz vagy gyáp esetén 50 vagy 60% lesz az ellátás, mert így nem lesz folyamatos a biztosítási jogviszonyod...
Nem, tényleg nem értek hozzá.
Előző munkahelyem 5000 fős vállalat volt, jelenlegin 2000 főnek számfejtek bért, tb-t, léptetek be és ki. De igazad van te biztos jobban tudod.
Munkaviszony megszüntethető közös megegyezéssel, munkáltatói és munkavállalói felmondással.
Közös megegyezés, tehát bármi lehet amiben közösen megegyeztek. Munkáltatói felmondás esetén a felmondási idő legalább felére mentesíteni kell a dolgozót a munkavégzés alól. Munkavállalói felmondás esetén pedig le kell dolgozni a felmondási időt. Ez utóbbira írtam, hogy ráírják a felgyült szabik egy részét. A többit pénzben megváltják. Közös megegyezés esetén akár az egészet kifizetik.
És bocsika, de passzív gyed és a gyes is összekötő idő.
Ha találsz munkát a gyes lejártát követő 30 napon belül, akkor biztosítási időként viselkedik.
Ha munkavállalói felnondással mondasz fel, arra van felmondási idő
Ezt írtad, ott van most is...
Összekötő, de nem biztosításban töltött idő.
Szóval március 8ig van gyedem. Aztán tavasszal bölcsibe kell szoktatnom a kicsit (orvosi kérés, hátha kevesebbet lesz beteg) a gyes- ből már nem élnénk meg, így kell a munka. Vissza semmi pénzért nem megyek, mert nem "gyermekbarát". 7-16ig van a munkaidő. Ezért napi másfél órát utazok autóval.
Szeretnék városon belül, kicsit gyerek barátabb munkahelyet.
És a munkaszerződésemben olyan nyilatkozat van, hogy csak írásos engedéllyel létesítek máshol munkaviszonyt...
Szóval gondoltam február elején felmondok. Ha tovább kapom a gyed- et az jó. A felmondási idö alatt keresek munkát ( persze már most is keresek, csak nem olyan intenzíven) Amint lesz kilátásban állás, a kicsit bölcsibe viszem. Beszoktatás után pedig tudok munkába állni.
Eszembe jutott most a gyes, amit kapok munka mellett is,persze igénylem. E mellett ha táppénzre kell mennem csak javít az 50 %-on, ami táppénzt kapok....
Kedves9-es válaszoló! Erre gondoltam én is. Csak van bennem egy kis rossz érzés, hogy "félrevezetem" őket. Nagyon nincs aki átvegye a munkaköröm... most egy nyugdíjas kolléga csinálja másik munkakör mellett. Vele beszéltem erről, ő azt fogja szorgalmazni, hogy legyen a mi munka területükön is létszám bővítés.
A fiam születése után annyira szükség volt rám, hogy a szabikat inkább kifizette ( persze papíron ki volt adva)
Egy kolléganőről tudok, aki gyed után nem jött vissza dolgozni, gondolom, így megoldható, hogy felmondás alatt 1 napot se kelljen dolgozni.
Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!