Jövő hó végén jár le, de erre a munkahelyre nem akarok visszamenni.
Szept.2-től van új állásom.
Csak nem tudom ha most felmondok, akkor is jár augusztus végéig a Gyed
szerintem - ha a munkaltato resen van es kotekedni akar - ez igy nem fog mukodni...eloszor jelzed irasban h visszaallnal es egyben felmondanal...megszakitanad a fizeesnelkuli szabadsagod. de mint irtam mondhatja h ezt harminc nappal elore jelezned kellett volna, legkorabban aug. 16an mehetsz vissza es akkor onnan ketyeg a 30 nap felmondasi ido...amire kiadja persze szabid vagy ki kell fizetnie...
hozzatennem en frissen vegzett tb szakember vagyok de tapasztalatom sajnos nincsen, jobb ha felhivsz egy hozzaertot mindenestre en azonnal beszelnek a munkaltatoval, ha a dontesed vegelges, lehet hogy o meg siman elenged mert ugyis van gondolom most mas a helyeden
Felmondhatsz a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (hivatalosan ezen vagy gyed alatt) tartama alatt, nem kell megszüntetned a fiz. nélküli szabadságot és nem kell visszaállnod munkába.
A 30 nap felmondási idő alatt pedig továbbra is fiz. nélküli szabadságon leszel, nem kell ténylegesen ledolgozni.
A felgyűlt szabadságot pedig pénzben meg kell váltania a munkáltatónak.
De akár csinálhatod azt is, amit más is javasolt, 30nappal előbb bejelented, hogy visszatérsz, rögtön felmondasz, és a 30 nap felmondási idő alatt kiveszed a 26 nap szabadságodat, 4 napot pedig ledolgozol.
Harmadik verzió a közös megegyezés.
A gyed folyósítását nem befolyásolja, ha megszűnik a munkaviszonyod.
Kedves utolsó válaszoló!
Ha jól értem a válaszod első felét választom, akkor már szept. elején munkába tudok állni az új munkahelyen.
Szóval beadom a felmondásom jul.27-én(aug.27.-én jár le a GYEDem),akkor onnantól él a 30 napos felmondási idő. Erre az időre jár a Gyed és kifizetik a 26 nap szabit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!