Külföld miatt kerülhetek feketelistára?
Egyetem után sokáig külföldön éltem (félig-meddig releváns tapasztalatot gyűjtve).
A családom megmondta, hogy ha kimegyek, kitagadnak (nem hívnak meg semmire, nem segítenek ki). Végül mesterdiploma miatt hazajöttem egy kisebb egyetemvárosba.
A szüleim nem engedik meg, hogy náluk lakjak (ki tudtál menni, most boldogulj itthon is), az albérlet nagyon drága, és munkát se találok.
Próbáltam a tapasztalataim alapján (recruiter, guest relations, mindenes asszistens), és eladói munkakörben is.
Mindenhol azt kérdezik:
Miért jött haza?
Ès ez a válasz:
Ön ide túl tapasztalt.
Én a helyedben visszamennék külföldre. A családod meg szép kis banda, ha kitagadtak csak azért, mert próbáltál jobban boldogulni külföldön.
Bennem ilyenkor az lenne, hogy csak azért is megcsinálom a szerencsémet külföldön, aztán majd szépen a család orra alá dörgölöm.
Turizmus-vendéglátás alapdiploma. Emberi erőforrás és fejlesztésmenedzsment a mesterem.
Voltam gyakornok egy partneregyetem külkapcsolati irodájában, dolgoztam Görögországban guest relation poziban. A jó német miatt vettek fel toborzásban egy német munkaerőkölcsönző céghez. A munka tetszett, de maga a cég etikátlan volt. HR mesterszakkal jobb esélyeim lennének.
Görögországban dolgoztam egy jó hotelben az egyik legjobb munkakörben (ami nem menedzsment vagy diplomás).
Németországban is sokat kerestem irodai munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!