Mennyire jó ötlet a főnökömtől "hitelt" felvenni?
Mondtam egy beszélgetés körülményei ko, hogy hitelre lenne szükségem, és azt mondta, hogy ő szívesen ad nekem kölcsönt. A fizetésemből vonná havonta x összegben.
Amúgy nagyon korrekt, 2 éve dolgozok nála, kedvel is. Nagyon eladnám a lelkem neki? 5 millióról van szó. Havi 100 ezer.
24F
Jobb mint a banktól!
Páromnál is van ilyen lehetőség.
Gyakorlatilag kamat és költségmentes a "hiteled" plusz terveznek veled!
"miből kell állnia a megállapodásnak?"
Foglaljátok írásba és egyezzetek meg minden részletben!
Mert ha munkahelyet vált akkor mi van?
A kölcsönt ugyanúgy a cég számlájára kell törlesztenie minden hónapban...
A kilépőpapírjain ott lesz a havi letiltás, plusz az adóbevallásába is bekerül!
Vagy te azt gondoltad ez zsebből zsebbe megy?🙉😂
Igazából nem is szeretnék váltani. Nagyon jó pozícióban vagyok, a fizetésem is jó, csak nekem most lenne szükségem erre a pénzre, már régóta gyűjtögetem. Itt ha levonja a 100-at sem fogok rosszabbul élni mint most.
Tudom, hogy üzletben nincs barátság.
A kirúgás sem fenyeget, ellátom a munkámat, ha kellek akkor mindig ott vagyok. Rám nincs panasz. (nem buzgómócsing vagyok, értem a szakmámat)
Sok helyen ez simán működik. Nálunk van fizetési előleg pl., de az max 6 havi fizetés mértékéig, minden fedezet nélkül. A férjemnél van ilyen is, meg munkáltató kölcsön is azt hiszem 8 millió forintig talán. Kamatmentes, de ahhoz már kérnek fedezetet. Pl. jelzálogjogot az ingatlanodra.
Mindkettőnknék az a szabály a fiz. előlegre, hogy felmondás esetén egy összegben esedékessé válik, vagyis ki kell fizetni, a férjemnél a kölcsön külön szerződéssel tud tovább menni akkor is. Nem tudom a pontos részleteket, még nem éltünk vele.
Több ismerősünk is élt ilyen lehetőséggel egyébként, szóval nem olyan egyedi.
A megállapodás részleteiben kell tudni kiegyezni és akkor nem kell tőle parázni.
A megállapodás teljesen egyedi is lehet és épp ettől jó! A bank csak a fizetési határidőre figyel.
Nem vagy kitéve a törvények kénye kedvének, és bármikor kiszállhatsz belőle ha akarsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!