Mennyire jó ötlet a főnökömtől "hitelt" felvenni?
Mondtam egy beszélgetés körülményei ko, hogy hitelre lenne szükségem, és azt mondta, hogy ő szívesen ad nekem kölcsönt. A fizetésemből vonná havonta x összegben.
Amúgy nagyon korrekt, 2 éve dolgozok nála, kedvel is. Nagyon eladnám a lelkem neki? 5 millióról van szó. Havi 100 ezer.
24F
Beszélgetés körülményei között *
Amúgy majdnem haveri a viszonyunk. Bár mivel főnöknek szólítom így nem kezelem játszó pajtásnak.
Több helyen működik ilyesmi teljesen szabályszerűen, fizetéselőlegnek hívják, külön megállapodás keretében szokták kérni, majd bírálás után adni.
Egyszer én is igénybe vettem, bár nem 5 milliót, csak párszázezret.
Akik szeretik nem jó ötlet kifejtenék?
Nem szeretném szarba vinni magam.
Kb miből kell állnia a megállapodásnak? Sosem volt ilyenben részem és árverés áldozata sem szeretnék lenni. Akármennyire is szimpatikus ember, az ördög nem alszik...
Szerintem nem kell ebbe sokat belelátni. Elégedett a munkáddal és így azzal számol, hogy 4 évig, míg törleszted legalább van fix, megbízható embere.
Gyanítom, hogy többet kitermelsz neki évente ennél az összegnél.
Viszont elkötelezed magad évekre, vagy másik hitelből fizetheted vissza, ha már nem akarsz itt dolgozni. Esetleg lehet 1-2 év múlva meghülyül és mivel tartozol neki, ezért úgy érzi ugráltathat mondjuk szabadság alatt, vagy hétvégén, vagy túlóra ingyen vagy akármi.
5 millió azért sok így havi 100ezrével. Én inkább elmennék egy bankba és megkérdezném mik a lehetőségeim, max várnék kicsit a terveimmel, amíg gyűjtök pénzt. Biztosan nem szolgáltatnám így ki magam a főnökömnek, hiába a "baráti" viszony. Üzletben nincs barátság! Soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!