Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki milyen formában spórol?

Ki milyen formában spórol?

Figyelt kérdés
Értem úgy hogy levesz egy X összeget a számláról elrakja otthon széfbe egyéb helyre és nem nyúl hozzá. Vagy a számlán tartjátok. Vagy heti X összeget raktok fére. Hogyan lehet jól félre rakni?

#megtakarítás #Férerakni
máj. 7. 10:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
82%

Azzal kezdem a spórolást, hogy befizetek a tbsz számlámra és veszek etf-et.

Nem vásárolok impulzus szerűren, időnként a szavidő közeli termékek között válogatok a boltban és szoktam muncholni is.

máj. 7. 11:10
 2/21 anonim ***** válasza:
83%
Ez nem spórolás, ez megtakarítás.
máj. 7. 11:29
 3/21 anonim ***** válasza:
81%
Nem spórolok, hanem a felesleges pénzt befektetem.
máj. 7. 11:29
 4/21 anonim ***** válasza:
48%

Automatikusan… a megélhetési (kényszer) költségeket igyekszem optimalizálni, ez önmagában biztosítja, hogy a megtakarítható arány adott jövedelem mellett a maximális legyen. (E maximálisat persze nem érem el soha, általában az élményekre/kényelemre felmerülő ráfordítások egy kis részt lefaragnak, de azt nem bánom)

Hogy hónapról hónapra mennyit sikerül megtakarítani, azt az általam vezetett könyvelésem forint-fillérre kimutatja, nem szükséges “félretenni” fizikálisan semmit. Az eszközök átcsoportosítása bankszámláról brókerhez, azon belül az értékpapír tranzakciók vagy más befektetési műveletek ettől függetlenül zajlanak.

máj. 7. 11:46
 5/21 anonim ***** válasza:
29%
Nem sporolok
máj. 7. 12:25
 6/21 anonim ***** válasza:
68%
Nem költök kocsira, cigire, piára, kozmetikai szerekre.
máj. 7. 12:35
 7/21 anonim ***** válasza:
72%
Nincs kocsim.
máj. 7. 12:46
 8/21 anonim ***** válasza:
75%

Nem spórolok. Sokat utazunk, és megvesszük ami jól esik.

Ugyanakkor autót tartani, dohányozni, stb sosem, és ezeken megspróltam már egy nagyobb lakás árát.

máj. 7. 14:08
 9/21 anonim ***** válasza:
52%

Nem cigizek, nem piálok, nem energiaitalozok, nem dobok ki kaját (max ha már magától is elfut), nem válogatok, nem veszek új dolgokat hacsak nem muszáj vagy nem megérős, nem taposom a gázpedált, se a féket, átmegyek a sárgákon mindíg, vizezem a fürdőszereket, a mosogatószert is, van hogy mosogatóezerbe fürdök, mosogatógépet használok, fifózom a kaját, sok olcsó tejet iszok, alkudok ahol csak lehet!

kb ennyi...

máj. 7. 14:32
 10/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem veszek fölösleges dolgokat és azt veszem a boltban ami jobb darabárra jön ki.

Leszoktam cigiről.

máj. 7. 15:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!