Ki milyen formában spórol?
Nekem szimplán van egy fix összeg amit befektetek vagy állampapírba vagy tőzsde index kötvényekbe. Megjön a fizu és átrakom hogy kamatozzon.
Az hogy mennyi a fix összeg azt fizetésemelésenként újraszámolom. Tudom hogy mennyi a kritikus költségem és a maradékot elosztom szabad felhasználásra és megtakarításra. Szeretném az életszinvonal inflációt elkerülni úgyhogy a megtakarításra félretett összeget jobban szoktam növelni mint a szabad felhasználásút. Pl ebben az évben a kritikus költségeim minimálisan nőttek, így a fizuemelésem kb 60% a megy megtakarításra, 30% a pedig szabad költekezésre.
12- de ez nem lesz mindíg így!
Lehet?
Akkor meg majd megbánod 😂
Anyámékkal élek. Legjobb spórolás.
A fizetésem 80%-át félreteszem, a maradékból veszek cigit meg piát, meg minden mást ami éppen kell.
Nagyjából ennyi.
#17 Magyar értelmező kéziszótár: ,a. tárgyas <Bizonyos mennyiséget, összeget> megtakarít.
szinonimái: takarékoskodik, megtakarít, félretesz, gyűjt, félrerakosgat, beoszt, zsugorgat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!