Vannak Magyarországon gyerekbarát munkahelyek? Tapasztalat ha van írjatok?
KÉRJ HETESSelKEZDŐDŐ ADÓSZÁMOT. mINT MAGÁNSZEMÉLY. kÉRDEZD MEG A KÖNYVELŐT! AKKOR NEM KELL FEKETÉN dolgoznod.Nme nagyon ismerik, de van ilyen.
"adószámos Magánszemély" ez a neve
Családbarát munkahely nincs. Szemét az élet, de nekik is igazuk van. Ő azért vesz fel egy alkalmazottat, hogy a munka el legyen végezve, nem azért, hogy legyen kinek kifizetni a gyerekes szabit. Ezért amíg túljelentkezés van, a gyerekes anyukák mindig leghátul kullognak majd. Csak akkor megy, ha saját vállalkozást nyitsz, és ott magad rendezed a munkaidőd. Ezért is van Magyarországon annyi kényszervállalkozás, akik csak tengődnek, meg csődbe mennek.
Erre mondta annak idején Gyurcsány, amikor újabb adókat vezettek be a vállalkozóknak, hogy nem baj, ha csődbe megy, aki nem bírja. A lakosság arányához képest nálunk 10-szer annyi a vállalkozó, mint pl. Németországban. De hogy miért, azon nem gondolkodunk el?
Akkor működhetne, ha tényleg adókedvezménnyel támogatnák azokat, akik kisgyerekes anyákat vesznek fel, vagy a félállás is jobban megérné a vállalatnak. Nem vagyok könyvelő, de úgy tudom, hogy az eléggé ráfizetés adóügyi szempontból is. Ezért is nincs nagyon erre lehetőség nálunk.
Én egy nagyvállalatnál dolgoztam, ott elvileg van 6 órás munka, hát majd kíváncsi leszek. Megkérdeztem munkajogászt, nem köteles neked a munkáltató ilyet felajánlani, ha a 8 órás nem felel meg, el lehet menni.
Kis cégeknél érdemes érdeklődni. Nekem ugyan nincs gyerekem, viszont suliba járok, így teljesen összevissza az időbeosztásom. A főnök nem problémázik rajta, akkor megyek-jövök, amikor akarok, a lényeg, hogy határidőre elkészüljek a munkával. Amíg arra nincs panasz, minek szekáljon?
Csak sajnos egy nagy cégnél ez nem megoldható, mivel egyszerűen túl sok az ember ahhoz, hogy rugalmas legyen. Ezért keress kicsit, esetleg kimondottan olyanokat, ahol nő a vezető, tőle számíthatsz némi empátiára.
Szia!
Én egy multinál dogozok 10.éve és úgy dolgozok náluk gyes mellett hogy 7.45-15.45-ig,rendesek hogy így vettek vissza,mert terhesség és szülés előtt 3műszakban dolgoztam.
Reggel 6-6.15-kor kel a gyerek,de máshogy nem tudtam volna megoldani...
Igen tényleg ilyenekből kellene több!
Aztán a multikat szidják...egy vállalkozónál vagy kisebb cégnél se könnyebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!